PRAVA UVERTIRA U WRC CROATIA 2024: Prva utrka prvenstva Hrvatske završila uspješno za Prodana i Stiperskog

Autor: Nikola Cvjetović 10.04.2024

- Ovo je bila ne samo priprema za WRC, jer samo po sebi bodovi iz ovog natjecanja su nam važniji nego sami WRC-a. Tamo nam je cilj pokazati se kao domaćin, biti što brži i odvoziti dobru utrku, rekao je je Viliam.

Karlovac - Quattro River rally u Karlovcu ovog vikenda označio je službeni start rally sezone u Prvenstvu Hrvatske na kojem su prvi od hrvatskih posada bili su Viliam Prodan i Marko Stiperski. Tim rezultatom postigli su prvo mjesto u Alpe Adria kupu, dok su osmo mjesto zauzeli na Quattro River Rallyju, koji su osvojila bugarska posada Nikolay Gryazin i Konstantin Aleksandrov. Nakon duge zimske pauze i uspješnog zagrijavanja u Italiji, Prodan i Stiperski zaželjeli su uspješan prvi nastup i u to ostvarili, iako ih čekala nikad jača konkurencija i novi brzinci.

Nakon odvoženih ukupno 12 zahtjevnih brzinaca u subotu i nedjelju završili su slaveći kao najbolji od hrvatskih posada - što je odlična motivacija i uvod u WRC Croatia 2024. koji slijedi za tjedan dana.

- Rally je za nas ispao izvrsno. Pobijedili smo u konkurenciji Prvenstva Hrvatske i ukupnom poretku Alpe Adria Cupa, europskom kupu koji se vozi u 5 zemalja. Organizacija je bila odlična, došlo je čak 90 posada iz brojnih europskih zemalja. Bili smo ukupno 8. od svih, ispred nas su svi stranci. Dosta smo radili na autu, na set up-u, na gumama, na svemu. Ovo je bila ne samo priprema za WRC, jer samo po sebi bodovi iz ovog natjecanja su nam važniji nego sami WRC-a. Tamo nam je cilj pokazati se kao domaćin, biti što brži i odvoziti dobru utrku, rekao je Viliam Prodan.

Više sa portala poduckun.net ...