Pripreme Bijelih: “Ovakva dođe jednom na utakmici…“

Autor: Portal Torpedo 13.07.2024

Foto: HNK Rijeka

Poslijepodne se više radilo na taktici, linijama kretanja, usvajanju automatizama koje trener Željko Sopić traži od svojih igrača, ali i uigravanju nekih novih varijanti.

Schladming - Nogometaši Rijeke odradili su jučer peti dan priprema u austrijskom Schladmingu, koji je protekao u znaku pripreme za današnju utakmicu protiv Karlsruhera. Ponovo je stručni stožer servirao Bijelima dvostruki program treninga, a posebno onaj jutarnji je bio intenzivan.

Poslijepodne se više radilo na taktici, linijama kretanja, usvajanju automatizama koje trener Željko Sopić traži od svojih igrača, ali i uigravanju nekih novih varijanti. Josip Posavec i Ante Majstorović odlično su se uklopili u riječku momčad, baš kao i mladi igrači kojima nije lako pratiti ritam koji udaraju oni koji su se prošle sezone borili za oba domaća trofeja.

Dobra vijest iz kampa u Schladmingu je što se Marco Pašalić oporavio od temperature koja ga je dva dana prikovala za krevet i mogao bi dobiti određenu minutažu u srazu protiv kluba iz svog rodnog grada čiji je dres nosio u uzrastima U-17 i U-19. Loša je vijest što se Jorge Obregon pridružio Lindonu Selahiju i Brunu Godi koji treniraju odvojeno od momčadi. Obregon je osjetio staru ozljedu mišića pa je preventivno radio po posebnom programu, Selahi još osjeća posljedice pogibeljnog starta u prvoj pripremnoj utakmici protiv Kopra ali trči i mogao bi od ponedjeljka biti u treningu, dok se Goda uz pomoć kondicijskih trenera i fizioterapeuta bori protiv upale pubične kosti.

Za to vrijeme trener Sopić uigrava momčad s igračima koje ima na raspolaganju, isprobava različite varijante i aktivno sudjeluje kroz cijeli trening. I pritom mu baš nitko ne može prigovoriti da svojim savjetima i opaskama ne pogađa u srž.

„Ovakva dođe jednom na utakmici, moramo živjeti za nju“, rekao je trener Rijeke Željko Sopić,, nakon što jedna od akcija koje su uvježbavane na treningu nije završila pogotkom.

Isprika može biti što su noge još uvijek teške, no i stožer i igrači znaju da se ide prema periodu u kojem će naporne treninge zamijeniti službene utakmice.

Više sa portala poduckun.net ...