PRIPREME ZA EP Predsjednik Milanović posjetio reprezentaciju košarkaša u kolicima čiji je izbornik Opatijac Siniša Kuharić

Autor: Nikola Cvjetović 09.06.2022

Hrvatska košarkaška reprezentacija u kolicima na Europsko prvenstvo u Sarajevo putuje u nedjelju, 12. lipnja, a prvu utakmicu protiv Mađarske igraju u srijedu, 15. lipnja.

Nedelišće - Zoran Milanović, predsjednik Republike Hrvatske, posjetio je hrvatsku reprezentaciju košarkaša u kolicima, koja se Sportsko-gimnastičkom centru u Nedelišću pripremala za nastup na Europskom prvenstvu B i C divizije u Sarajevu od 12. do 22. lipnja.

Predsjednik je imao prigode svjedočiti pokaznom treningu reprezentacije, ujedno i posljednjem treningu uoči odlaska na Europsko prvenstvo u Sarajevo, kao i upoznati se s reprezentativcima.

- Već na prvu izgleda mi kao izuzetno naporan sport, rekao je Zoran Milanović, koji je hrvatskim košarkašima u kolicima poželio puno sreće i uspjeha na prvenstvu u Sarajevu.

Predsjednik Republike Hrvatske kasnije se u neformalnom druženju s reprezentativcima pobliže upoznao i s košarkom u kolicima, planovima Hrvatskog saveza košarke u kolicima, ali i problemima kojima se hrvatski košarkaši u kolicima i sportaši s invaliditetom svakodnevno susreću, u prvom redu s problemima vezanim uz radno zakonodavstvo, što zaposlenim osobama s invaliditetom i sportašima ne predviđa mogućnost dovoljnog broja slobodnih dana da bi se nesmetano mogli pripremati za nastup na velikom natjecanju.

Uz hrvatske košarkaše u kolicima i stručni stožer reprezentacije bio je i Ratko Kovačić, predsjednik Hrvatskog paraolimpijskog odbora, Matija Posavec, župan Međimurske županije, Nikola Novak, načelnik Općine Nedelišće, te Stevo Tkalčec, direktor i vlasnik Sportsko-gimnastičkog centra Aton, uz predsjednika Zorana Milanovića u Nedelišće je doputovao Željko Jovanović, posebni povjerenik predsjednika za sport.

Hrvatski košarkaši u kolicima predsjedniku Zoranu Milanoviću darovali su dres s potpisima svih reprezentativaca, predsjednik Republike Hrvatske nije niti pokušao sakriti zadovoljstvo primljenim darom.

- Ovo ide direktno na zid. Nema puno mjesta, ali ovo ide direktno na zid, rekao je Zoran Milanović. Hrvatska košarkaška reprezentacija u kolicima na Europsko prvenstvo u Sarajevo putuje u nedjelju, 12. lipnja, a prvu utakmicu protiv Mađarske igraju u srijedu, 15. lipnja.

Više sa portala poduckun.net ...