Prva opatijska škola "supanja" u Voloskom privukla 19 mališana

Autor: Nikola Cvjetović 25.07.2024

Voditelji škole Iva Juračić Milat, Erik Milat, Radmila Baćić i Igor Tomažić dva puta tjedno, ponedjeljkom i četvrtkom od 17,30 do 18,45 sati, podučavaju djevojčice i dječake tehnikama veslanja na dasci.

Volosko - Stand up paddling ili veslanje na dasci sport je koji sve više osvaja žitelje Liburnije. Potvrda tome je i 19 mališana koji su se prijavili na prvu opatijsku školu "supanja" u Voloskom koja se održava u organizaciji opatijske udruge SUP team VOP. Voditelji škole Iva Juračić Milat, Erik Milat, Radmila Baćić i Igor Tomažić dva puta tjedno, ponedjeljkom i četvrtkom od 17,30 do 18,45 sati, podučavaju djevojčice i dječake tehnikama veslanja na dasci.

- Ovo je prva službena opatijska škola veslanja na dasci koji smo organizirali u suradnji s opatijskom osnovnom školom. Riječ je o projektu naziva "Budi SUPer u školi" kojem se odazvalo 19 mališana iz Opatije i Rijeke. Izuzetno smo zadovoljni odazivom, a nadamo se da će nam se do kraja ljeta pridružiti još djece. Škola je predviđena za osnovnoškolski uzrast, a trenutno je najveći broj djece u dobi od 10 do 13 godina, rekao je Igor Tomažić, podpredsjednik kluba koji je osnovan 2021. godine i već sada broji gotovo 90 članova, a trećinu tog broja čine djeca.

- Djeca i mladi vrlo brzo savladaju osnove veslanja na dasci tako da već ovog vikenda imamo nekoliko mališana iz škole koji su se okuražili i koji će nastupiti na regati u Fužinama, a s njima na natjecanje odlaze i naši mladi sportaši koji već ozbiljno veslaju i osvajaju odličja na međunarodnim natjecanjima, rekao je Tomažić i naveo kako su trenutno najperspektivniji mladi veslači na dasci Val Milat i Stella Veršić, koji su stigli do zlatnih medalja na međunarodnim regatama.

Više sa portala poduckun.net ...