Prva utrka slovenskog prvenstva za Viliama Prodana: Odličnu formu ove sezone pokazat ćemo jakim startom od prve utrke

Autor: Miroslav Krpan 28.04.2023

Foto: arhiva

Osim novog prvenstva, novi je i Viliamov suvozač s kojim će voziti ove sezone, a to je iskusni Marko Stiperski iz Zagreba.

Ovog vikenda Viliam Prodan vozi svoj prvi rally na Slovenskom prvenstvu utrkom Vipavske Doline u Ajdovščini. Nove staze skautirali su, te odradili testove i treninge, ali kako Viliam kaže uživo je ipak neka druga priča.

- Spremni smo za nove izazove koji nas ove sezone očekuju, kao i one ovog vikenda,a to su novi brzinci i jaka konkurencija. Čak 20 automobile u kategoriji ovog vikenda diktirat će jaki tempo od samog starta.

Osim novog prvenstva, novi je i Viliamov suvozač s kojim će voziti ove sezone, a to je iskusni Marko Stiperski iz Zagreba s kojim će u tandemu s Clio Rally4 imati, vjerujemo, uspješnu sezonu. A iza njih kao tehnička i logistička podrška i ove sezone stoji cijeli Cro rally team iz Šipoš racing-a.

- Konkurencija je izrazito jaka, rally je u Sloveniji priznat i razvijen sport, publika doslovno “diše” za ovaj sport te nas veseli borba u takvoj okolini. Na startu Slovenskog prvenstva bude gotovo dvostruki broj posada, a u našoj konkurenciji i trostruki, brzinski ispiti su potpuno drukčije konfiguracije, tako da sve u svemu ovo će biti zanimljiva sezona.

Više sa portala poduckun.net ...