Prvo poluvrijeme utakmice Rijeke i Varaždina - Varaždin u vodstvu

Autor: Marina Pauletić 11.05.2024

Foto: arhiva

Na samom kraju poluvremena, u 45' minuti Niko Janković zabija za smanjenje vodstva na 2:1.

Rijeka/Varaždin – Prvo poluvrijeme nije dobro počelo za riječku momčad koja danas na Stadionu Varteks igra utakmicu protiv Varaždina. Domaćin je poveo s dva gola, a Rijeka je imala nekoliko propuštenih prilika. Na kraju poluvremena Niko Janković uspio je zabiti za 2:1.

U 4' minuti Drožđek je primio dijagonalu sa svoje polovice i s lijeve strane ušao u kazneni prostor ispred Labrovića, ali povratnu loptu obrana je lako odbila. Tri minute kasnije Obregon i Janković su pripremili priliku za udarac Bogojeviću, ali njegov pokušaj iskosa s lijeve strane otišao je preko gola. U 12' minuti Obregon se sjajno, s igračem na leđima, okrenuo ispred kaznenog prostora Varaždina, ali obrana domaćina otklonila je opasnost ispred Marića.

Pet minuta kasnije Varaždin vodi 1:0. Drožđek je došao do jedne duge lopte koju obrana Rijeke nije uspjela očistiti pa izašao iskosa pred Labrovića i neobranjivo pogodio suprotni gornji kut. Dvije minute kasnije stiže sjajna prilika za Rijeku – Obregon je uzeo loptu Nekiću pa proigrao Marića čiji je snažan i prizemni udarac s lijeve strane Zelenika odbio u korner. Nekoliko trenutaka kasnije Zelenika ponovno brani. Janković je izveo korner, a Veiga na prvoj vratnici poslao pod gredu loptu koju je s gol linije iščupao Zelenika. U nastavku akcije lopta je došla do Galešića čiji je udarac u gol blokirao Lusavec.

U 22' minuti Bogojević je ubacio s lijeve strane, a Obregon glavom pucao preko gola. U 26' Nekić je pucao glavom nakon kornera Postonjskog, ali nije naciljao okvir gola. Tri minute kasnije Čabraja je ubacio s lijeve strane, Zelenika krivo procijenio let lopte, ali vrškom prstiju skrenuo ju je dovoljno da Marić ne uspije reagirati na željeni način.

Minutu kasnije Rijeka ponovno prima gol. Naša obrana i Labrović nisu dobro reagirali što je iskoristio Šego i poentirao na praznu mrežu. U 42' minuti Drožđek se po lijevoj strani ubacio iza leđa Galešića i pucao pored dalje vratnice. Na samom kraju poluvremena, u 45' minuti Niko Janković zabija za smanjenje vodstva na 2:1.

Više sa portala poduckun.net ...