[RAZGOVOR] Danijel Kancijanić: Prvi dio sezone je uspješno je odrađen i spremno očekujemo nastavak

Autor: Nikola Cvjetović 14.04.2023

Trener opatijskih vaterpolista Danijel Kancijanić zadovoljan je dosadašnjim izvedbama svojih igrača te u nastavku sezone očekuje teška gostovanja, ali i vjeruje u skorašnji početak realizacije novog opatijskog „vaterpolo doma“.

Opatija – Vaterpolisti „Opatije LRH“ na drugom mjestu 1. B lige zaključili su prvi dio prvenstva. Sa sedam pobjeda i dva poraza te 21 osvojenim bodom našli su se iza prvoplasiranog „Galeba MR“, koji ima 27 bodova i stopostotni učinak, a ispred momčadi „Bellevue“, koja ima jednak broj bodova, ali nešto lošiju gol razliku. U nastavku sezone prvenstvo se dijeli na grupu „lige za prvaka“, koju čine ekipe koje se nalaze od 1. do 5. mjesta, i grupu „lige za ostanak“, koju čine ekipe plasirane od 6. do 10. mjesta. Tako će u nastavku sezone, osim s već dvije navedene momčadi, Opatijci zaigrati i s četvrtoplasiranim “Poškom 1937“ i petoplasiranim „Jadranom Kostrena“. Danijel Kancijanić, trener opatijskih vaterpolista zadovoljan je izvedbama u Alpe Adria ligi u kojoj su osvojili brončanu medalju, ali i plasmanom na 2. mjestu na polusezoni u B prvoligaškom vaterpolo rangu. Spremno očekuje drugi dio sezone koji započinje 15. travnja.

Danijel Kancijanić

- Prvi dio sezone bio je uspješno odrađen i mogu reći da sam zadovoljan dosad postignutim. Treba uzeti u obzir da smo igrali paralelno dva natjecanja - Alpe Adria ligu i 1. B ligu - i da je bilo dosta zahtjevno. Možda smo mogli upisati još pokoji bod jer obje utakmice koje smo izgubili, onu protiv Poška i Galeba, izgubili smo na domaćem terenu. Raspored je bio takav da smo većinu utakmica, u kojima smo se borili za ulazak među pet najboljih, igrali kod kuće. U drugom dijelu sezone nas čekaju tri teška gostovanja (Galeb, Bellevue i Pošk) i Jadran kod kuće. Još je četiri kola do kraja i 12 bodova u igri. Ostatak prvenstva za nas će biti veliki izazov – kazao je Kancijanić.

Ekipa je sačinjena uglavnom od mladih igrača i nekolicine iskusnijih, da li je to dobar recept za uspjeh?
- Mislim da je dobar recept za uspjeh kada se ekipa poveže funkcionalno i emocionalno i kada vlada jedna pozitivna i radna atmosfera na treninzima. Ovo je razvojna liga i cilj je da što veći broj mladih igrača osjeti seniorski vaterpolo i stječu iskustvo za neke veće izazove, a stariji (iskusniji) igrači, koji su to već prošli, tu su da im budu primjer i podrška.

Postoji li želja i ima li klub snage podići ljestvicu i izboriti viši rang natjecanja?
- Da bi se izborio viši rang prvo treba osigurati uvjete. U našem slučaju to je bazen – bez bazena ne možemo nastupati u jačem rangu. Snage i volje sigurno ima, ali moramo biti realni s obzirom na uvjete u kojima radimo. Bez bazena, svakodnevnog treninga, naravno i financija, teško je očekivati takav iskorak. Smatram da cilj ne bi trebao biti igrati jednu ili dvije sezone prvoligaški vaterpolo, nego jednog dana biti stabilan prvoligaš.

Puno se govori o izgradnji bazena u Opatiji. Što će takav sadržaj donijeti vama, klubu i igračima?
- Nakon toliko godina s pravom se nadamo da ćemo dobiti naš dom. Izgradnjom bazena stvorili bi se kvalitetni uvjeti za treniranje. To je ono što sada nemamo, uvjeti za rad i trening su nam loši, ponekad dvije-tri kategorije moraju dijeliti bazen. Novi bazen u Opatiji općenito bi podigao i nivo kvalitete života građana, ali i bio jedan novi, značajni turistički sadržaj. Vaterpolo u Opatiji ima tradiciju i sigurno bi se izgradnjom bazena privukao veći broj mladih u taj sport, koji bi napokon osjećali pripadnost svome gradu. Zahvalio bi se ovom prilikom Upravi kluba na trudu, zalaganju i energiji koju unose, svojim kolegama Draženu i Marcelu s kojima dijelim lijepe i manje lijepe trenutke, igračima na zalaganju i požrtvovnosti na treninzima i utakmicama, kao i svim roditeljima koji nas prate i koji su velika podrška djeci i klubu, zaključio je Kancijanić.

Više sa portala poduckun.net ...