[RAZGOVOR] Mirna Brusić: Kada stigne reprezentativni poziv zaboravim masnice i udarce

Autor: Nikola Cvjetović 26.03.2023

Mirna Brusić

Mirna Brusić, rukometna kadetska reprezentativka i članica RK „Liburnia Opatija“ dobila priznanje za perspektivnu sportašicu u gradu pod Učkom.

Opatija – Mirna Brusić proteklog tjedna proglašena je perspektivnom sportašicom Grada Opatije. Na svečanosti sporta u Kulturnom centru Gervais, opatijska rukometašica, članica „Liburnia Opatije“ u ruke je primila još jedno vrijedno sportsko priznanje. Iako dolazi iz ekipnog sporta, gdje je do vrhunskih sportskih rezultata nešto teže doći jer se mora poklopiti jedna cijela dobra generacija, Brusić se kao reprezentativka Hrvatske okitila već s nekoliko medalja na međunarodnim natjecanjima. S mlađe kadetskom reprezentacijom Hrvatske na Mediteranskom prvenstvu u Crnoj gori osvojila je srebrnu medalju, na Europskom olimpijskom festivalu mladih(EYOF) u Slovačkoj u „crveno-bijelom“ dresu zauzela je 5. mjesto, a u veljači ove godine kao kadetska reprezentativka osvojila broncu na Mediteranskom prvenstvu u Grčkoj. Uz uspjehe na sportskom terenu, razveselilo ju je i priznanje Grada Opatije.

• Jako sam sretna. Ovo mi je veliko priznanje za trud koji ulažem u rad i treniranje. Nagrada je to koja će mi i nadalje biti motivacija za rad, nastojat ću i dalje davati sve od sebe da budem čim bolja u rukometu, kazala je Brusić, inače Rabljanka koja je s dolaskom u riječku srednju školu promijenila i klub.

Rođena je u Rijeci 19. travnja 2006. godine, a trenutno pohađa treći (sportski) razred Prve riječke hrvatske gimnazije. Rukometni klub „Rab“, u kojem joj je ljubav prema rukometu „usadio“ prvi trener Marino Ribarić, zamijenila je opatijskim po dolasku na školovanje u Rijeku.

S nedavne dodjele priznanja najboljim sportašima...

- Upisom u srednju školu, preselila sam se u Rijeku i trenutno živim u učeničkom domu Podmurvice. Moj rukometni put krenuo je vrlo rano, sa šest godina u RK „Rab“, još dok sam bila u vrtiću. Bila je to ljubav „na prvi pogled“ – tako da ove godine slavim 10. godišnjicu igranja rukometa. Nikad nisam probala niti jedan drugi sport, rukomet mi je „legao“. Sviđa mi se prvenstveno jer je ekipni sport – kroz rukomet sam stekla puno prijatelja na terenu i izvan njega, rekla je kadetska reprezentativka koja zapažene nastupe ostvaruje i u opatijskom dresu.

- Već treću sezonu igram u Opatiji za seniorsku i kadetsku ekipu. Dobro smo društvo. Kada mi sportske i školske obaveze dopuste, podružim se sa suigračicama i van terena. Ove sezone seniorska ekipa ima dobre rezultate, na sredini smo drugoligaške tablice. Uz malo više treniranja, manje ozljeda i nešto sportske sreće, mogli bi ostvariti još i bolji rezultat. Opatijska kadetska ekipa se plasirala na završnicu prvenstva Hrvatske među 12 najboljih hrvatskih ekipa pa vjerujem da i tu možemo pokazati da se u Opatiji igra kvalitetan rukomet, rekla je Brusić, koja ne skriva svoje ambiciozne sportske i životne želje.

• Željela bi i dalje igrati za hrvatsku reprezentaciju i u budućnosti za neki jaki europski klub. Nakon srednje škole želim upisati fakultet, ali još nisam odlučila koji. Razmišljam o fizioterapiji jer je nekako povezano sa sportom kojim se bavim. Nastup za hrvatsku reprezentaciju mi je veliko priznanje posebno zato što dolazim iz relativno malog kluba. Kada dobijem poziv za reprezentativnu vrstu zaboravim sve udarce i masnice koje često zaradim na utakmicama, zaključila je Brusić.

Više sa portala poduckun.net ...