Rekreativna biciklijada u spomen na Dejana Ljubasa i Dalibora Kalčića ovog ponedjeljka

Autor: Nikola Cvjetović 29.03.2024

- Provest ćemo se na bicikli, njihovim stazama, od Jušića do Dražica, cestama koje spajaju rodnu kuću Dalibora Kalčića i zavičaj Dejana Ljubasa, te im minutom šutnje pored Rječine u Lukežima odati počast, poručili su organizatori.

Jušići - I ove godine će se na Uskrsni ponedjeljak, po 11. puta, održati rekreativna biciklijada u spomen na velike sportaše iz našeg kraja Dejana Ljubasa i Dalibora Kalčića.

Biciklijada se tradicionalno održava na Uskrsni ponedjeljak, koji ove godine pada na 1.4., a sastoji od rekreativne biciklijade namijenjene svima bez obzira na dob, spol i spremu te natjecateljskih utrka - biciklističke "Skok na Grobnik" i trkačke "Trk na Grobnik". Ruta biciklijade je: Jušići - Breza - Saršoni pa preko Trnovice do Lukeža i Dražica. Vozi se po cesti uz pratnju vozila na početku i kraju biciklijade i povremenu okrjepu, uz napomenu da nema organiziranog prijevoza iz Dražica natrag do Jušića.

I "Skok" i "Trk na Grobnik" zahtjevne su brdske utrke za najspremnije sportaše koje startaju u Lukežima kod spomen ploče i idu do vrha brijega pored groblja na Gradu Grobniku. Vozi se i trči 2.800 m po usponu koji je na nekim mjestima i do 20% nagiba, a dosadašnji rekorderi staza "Skok na Grobnik" su: Gal Jazbec 6:27 i Nika Begić 10:10 min., te "Trk na Grobnik" Vedran Dakić 9:47 i Marina Juranić 11:47 min.

Satnica događaja:
• 9:00 do 10:30h – Jušići: okupljanje sudionika rekreativne biciklijade i preuzimanje startnih brojeva natjecatelja "Skoka" i "Trka na Grobnik"
• 11h – Jušići: start rekreativne biciklijade
• 13h – Lukeži pored spomen ploče na obali Rječine: komemoracija
• 13:30h – Lukeži: start utrke "Skok" i "Trk na Grobnik"
• nakon starta utrka "Skok" i "Trk na Grobnik" sudionici rekreativne biciklijade nastavljaju iz Lukeža prema cilju biciklijade u Kulturnom domu u Dražicama
• sudionici utrka "Skok" i "Trk na Grobnik" po završetku utrka bicikliraju do Kulturnog doma u Dražicama
• 14h do 14:30h – Kulturni dom Dražice: ručak za sve sudionike biciklijade, proglašenje pobjednika i dodjela odličja najboljim biciklistima i trkačima u apsolutnoj muškoj i ženskoj kategoriji utrka "Skok" i "Trk na Grobnik"

Kotizacija za sudjelovanje na biciklijadi te "Skoku" i "Trku na Grobnik" je 10 eura, a plaća se u Jušićima na licu mjesta prije starta. Kotizacija uključuje: organizaciju rekreativne biciklijade, prateća vozila s okrjepom za vrijeme rekreativne biciklijade, organizaciju utrka "Skok" i "Trk na Grobnik", ručak, medalje za sudjelovanje i nagrade za osvajače najboljih mjesta na utrkama "Skok" i "Trku na Grobnik.

Biciklijadu organiziraju: planinarsko društvo Obruč, SDRJ Pustolovci i triatlon klub Rival, a podržavaju tur. zajednica Jelenja, općina Matulji, sirana Buretić, štacion Matulji, Buretić Bregi i Pčelarstvo Kos.

Online prijave su obavezne za sve sudionike i biciklijade i utrka, isključivo putem linka na web stranici https://rival.hr.

Više sa portala poduckun.net ...