Riječani večeras igraju na Gradskom stadionu u Velikoj Gorici

Autor: Nikola Cvjetović 14.09.2024

HNK Rijeka i HNK Gorica igraju svoj 25. međusobni ogled u najvišem rangu hrvatskog nogometa.

Rijeka - HNK Rijeka i HNK Gorica u subotu od 20 sati na Gradskom stadionu u Velikoj Gorici igraju svoj 25. međusobni ogled u najvišem rangu hrvatskog nogometa. Rivalstvo koje se razvilo brzo po ulasku Velikogoričana u Prvu HNL u sezoni 2018./2019., najviše zbog serije odličnih rezultata koje su ostvarivali u srazu s Bijelima, preraslo je u zanimljive utakmice koje su čak 12 puta završavale u jedan pogodak razlike.

I omjer ove dvije momčadi na utakmicama odigranim u Velikoj Gorici je izjednačen, obje momčadi su ostvarile po pet pobjeda, dok su dvije utakmice završile remijem. Gotovo izjednačena je i razlika golova, Bijeli su postigli jedan pogodak više (16) od domaćina (15).

U dosad odigrane 24 utakmice učinak Rijeke i Gorice je na strani Bijelih za jednu pobjedu (11 trijumfa Rijeke, 10 Gorice), dok su tri utakmice završile remijem. I razlika golova je tijesna, u 24 međusobna ogleda Rijeka je postigla 33, Gorica 28 golova. Gorica je posebno neugodna bila na gostovanjima u Rijeci gdje su u 12 dosadašnjih utakmica ostvarili čak pet pobjeda i jedan remi.

U svim tim utakmicama igrala su i imena koja su nosila dresove oba kluba kao što su Igor Čagalj (danas pomoćni trener u našoj momčadi), Marijan Čabraja, Josip Mitrović, Dario Čanađija, Toni Fruk, Niko Janković, Momčilo Raspopović, Ivan Tomečak, Deni Jurić i Damjan Pavlović, a prije ulaska u najviši rang kluba iz Velike Gorice i Hrvoje Štrok, Matija Matko, Kenan Čejvanović…

Zanimljivo, Goricu su s klupe vodila i tri bivša igrača Rijeke, Sergej Jakirović, Krunoslav Rendulić i aktualni strateg Rajko Vidović, dok su obje momčadi s klupe vodili Jakirović i Željko Sopić.

Više sa portala poduckun.net ...