Rijeka – Elfsborg: Prvo poluvrijeme proteklo bez pogodaka

Autor: Marina Pauletić 15.08.2024

U Švedsku je stiglo i stotinjak navijača Armade.

Rijeka/Boras – Nogometaši Rijeke danas u Švedskoj igraju uzvratnu utakmicu protiv Elfsborga. U švedski je grad Boras, osim njih, stiglo i stotinjak navijača Armade koji su im čitavo vrijeme pružali glasnu podršku.

U 6' minuti Elfsborg je imao prvi ubačaj iz kuta, ali nije bilo opasnosti. Rijeka na početku utakmice drži posjed i pokušava organizirati igru iz zadnje linije. Yegbe je potom nekoliko puta ubacio drugi aut, ali srećom prošlo je bez opasnosti. U 13' minuti Elfsborg visokim pritiskom na polovici Rijeke za sada sprječava sve pokušaje kvalitetne organizacije napada, međutim lopta je s lijeve strane preko Fruka i Hodže brzo došla do Pašalića koji se namjestio na udarac na 18 metara i natjerao domaćeg vratara da iz drugog pokušaja zaustavi njegov udarac.

Tri minute kasnije slijedi nova odlična akcija Rijeke preko lijeve strane, na kraju je Devetak pronašao Fruka koji je s 15-ak metara, malo iskosa s lijeve strane, pucao pored gola. Pokušao je u 19' minuti Qasem iskosa s lijeve strane, ali Radeljić je bio pravovremen u bloku i njegov je pokušaj odbio u korner. Elfsborg je u 24' minuti brzo okrenuo stranu i doveo loptu do Hulta koji je s 18 metara iskosa s lijeve strane gađao suprotni kut, no srećom nije bio precizan. Elfsborg je potom pritisnuo Rijeku s nekoliko kontinuiranih napada. Bijeli uzvraćaju dugim napadom, međutim bez konkretne završnice.

Toni Fruk u 39' je minuti 'zaradio' žuti karton. U sudačkoj nadoknadi Elfsborg je gotovo poveo – Yegbe je bacio jedan od mnogih dugih auta, lopta u gužvi okrznula Fricka, ali Zlomislić je bio oprezan. Nova velika prilika za Elfsborg slijedi gotovo odmah, sada je brzom tranzicijom lopta došla na lijevu stranu do Hedlunda koji je pucao iskosa, no Zlomislić je sjajnom reakcijom sačuvao svoju mrežu.

Više sa portala poduckun.net ...