Rijeka – Slaven Belupo: Bez pobjednika i golova u Koprivnici

Autor: Marina Pauletić 05.10.2024

U kadru za današnju utakmicu zbog ozljede nije bilo dokapetana Nike Galešića, strijelca pobjedonosnih golova u dvije prošlosezonske minimalne pobjede u Koprivnici.

Koprivnica/Rijeka – Igrači Rijeke odigrali su danas u Koprivnici utakmicu sa Slaven Belupom kojom je zaključen prvi prvenstveni krug. Ova je utakmica ujedno bila i svojevrsna revija bivših igrača. Dres Farmaceuta nosili su aktualni igrači Rijeke Niko Janković, Bruno Goda i Bruno Bogojević. S druge strane dres Rijeke nosili su aktualni igrači Slaven Belupa Adrian Liber, Alen Grgić, Robert Murić, a školu nogometa našeg kluba prošao je i Igor Lepinjica.
U kadru za današnju utakmicu zbog ozljede nije bilo dokapetana Nike Galešića, strijelca pobjedonosnih golova u dvije prošlosezonske minimalne pobjede u Koprivnici.

Odmah u 2' minuti obje momčadi su opasno ušle u kazneni prostor, ali izostali su udarci. U 6' minuti ubačaj Smolčića s desne strane došao je do Jankovića koji je dobro primio loptu, ali ju nije dobro zahvatio prilikom udarca. Sljedeća je akcija uslijedila u 18' minuti kada je Bosec pucao s 20-ak metara, no lopta je od bloka otišla u korner. U 27' minuti Pašalić je potegao iz slobodnog udarca s 30 metara, Sušak nije ukrotio loptu do koje je došao Radeljić pa se odbila do Smolčića koji je pogodio vratnicu, ali Zebec je vidio prekršaj na vrataru domaćina.

Agbekpornu je u 32' minuti s leđa sapleo Jankovića pred kaznenim prostorom domaćina i Zebec pokazao žuti karton zbog simuliranja našem ofenzivcu. Minutu kasnije Dolček je oštro ubacio s desne strane, a Majstorović odbio ispred Nestorovskog u korner. Nakon ubačaja iz kuta glavom je pogodio Kovačić, ali Zebec je prije udarca dosudio prekršaj u napadu. Poništenje gola nisu dobro primili igrači Slavena, trener i navijači.

Rijeka je imala veliku priliku u 42' minuti. Fruk je nakon duge lopte Radeljića iz zadnje linije, koju je propustio Janković, ostao sam pred Sušakom, zaleđe nije signalizirano, ali domaći vratar obranio je dva udarca Rijekine desetke. Bila je to najbolja prilika u dotadašnjem dijelu utakmice. U 45' minuti Dolček je pucao sa 16 metara, ali Zlomislić je bio dobro postavljen.

Andrić je u 47' minuti jednu svijeću u kaznenom prostoru domaćina spustio za Petroviča koji je iz voleja pucao preko gola. Nova dobra prilika za Rijeku uslijedila je nakon pet minuta – Smolčić je proigrao Petroviča u kaznenom prostoru domaćina, ovaj povratnom loptom tražio Jankovića čiji je udarac iz duela s 10-ak metara otišao visoko preko gola. U 68' minuti Crepulja je opasno pucao s 18 metara, a Radeljić glavom blokirao u korner.

Ipak, bilo je to jedino vrijedno spomena u nastavku, poneki pokušaj domaćina s distance (Crepulja, Dolček) i jedan Rijeke (Gojak) bili su sve u utakmici koja je završila najrealnijim rezultatom prema onome što su prikazale obje momčadi.

Više sa portala poduckun.net ...