Remi u Rumunjskoj, Rijeka na domaćem terenu po treće kolo

Autor: Mia Mohorić 25.07.2024

Rijeka bez preciznijih udaraca

Sibiu - Nogometaši Rijeke remizirali su protiv Corvinula (0:0) u prvoj utakmici drugog kola kvalifikacija za UEFA Europsku ligu. Odluka o plasmanu u treće kvalifikacijsko kolo bit će poznata idućeg četvrtka na stadionu HNK Rijeka gdje će Bijeli, pred svojim navijačima, tražiti pogodak kojim bi svoj europski put nastavili u Europskoj ligi.

Iako su u prvih dvadesetak minuta drugog poluvremena Bijeli imali nekoliko pokušaja, mreža se ipak nije zatresla.

Covinul, inače rumunjski drugoligaš, pokazao se kao čvrst protivnik Rijeci, ali je vrlo brzo bilo vidljivo da igra ide u korist gostujuće momčadi, što ovi nisu iskoristili.

U prvom poluvremenu Rijeka je imala dvije kvalitetnije prilike i to u 13. minuti s lošom završnicom te u 20. minuti kada je Pašalić ušao u solo prodor i pucao s 25 metara pored gola. Ostatak prvog poluvremena bio je bez značajnijih akcija.

VIDEO

U drugom dijelu utakmice, u 59 minuti Rijeka je imala svoju najbolju priliku kada je Čabraja ubacio s lijeve strane, lopta je došla do Hodže na osam metara, ali završnica nije bila prava pa je Lefter lako zaustavio njegov pokušaj.

Uz po jedan pokušaj Fruka (81’) i Jankovića (90’+3’) iz prekida, do kraja utakmice najbolju priliku imao je Pirvulescu koji je, slično poput Ivanovića, s lijeve strane krenuo prema Zlomisliću, ali naš je vratar bio odlično postavljen pa je zaustavio njegov pokušaj.

Na kraju su mreže ostale netaknute, a odluka u putniku u treće kolo prolongirana za ogled na Kvarneru.

Uzvratni susret koji će se na Rujevici igrati 1. kolovoza odlučivat će tko ide u treće pretkolo Europske lige.

Corvinul – Rijeka 0:0
SIBIU Gradski stadion. Gledatelja 9.000. Sudac: Philip Farrugia (Malta).
CORVINUL: Lefter, Iacob (od 54’ Lupu), Lica, Manolache, Velisar, Ubbink (od 89’ Bradu), Hrezdac, Neacsa, Roger, Bus, Pirvulescu.
RIJEKA: Zlomislić, Bogojević, Galešić, Radeljić (od 59’ Majstorović), Čabraja (od 78’ Smolčić), Selahi (od 59’ Fruk), Petrovič, Pašalić (od 86’ Butić), Hodža, Janković, Obregon (od 59’ Ivanović).

Više sa portala poduckun.net ...