[FOTO] Rijeka i Olimpija upisale remi na Rujevici, odluka pada u Ljubljani

Autor: Mia Mohorić 22.08.2024

Nogometaši Rijeke remizirali su s Olimpijom iz Ljubljane (1:1) u prvoj utakmici play-offa UEFA Konferencijske lige.

Rijeka – Nakon što su na poluvremenu otišli na odmor s minimalnom prednošću, Rijeka nije uspjela zadržati takav rezultat, pa je pogotkom Pedra Lucasa u 76 minuti, Olimpija izjednačila za konačnih 1:1.

Na samom početku drugog poluvremena Janković je potegao iskosa sa 16 metara, ali Vidovšek se istaknuo lijepom intervencijom i izvadio loptu koja je išla u sam kut. Minutu kasnije lijepu akciju odigrali su Pašalić i Bogojević, ali njegov oštar ubačaj Vidovšek je odbio ispred Ivanovića.
Uslijedio je žuti karton za Marca Pašalića. U 49 minuti sjajnu je priliku propustioIvanović nakon pogreške obrane Olimpije, ali sa 16 metara pucao je preko gola.

Olimpija preuzima inicijativu nakon nekoliko propuštenih prilika Riječana u prvih 10 minuta drugog poluvremena te sve više pritišće prema Zlomisliću. Iz okreta je pucao N. Motika i iskosa s lijeve strane zamalo promašio suprotni kut.

Svoju možda najbolju priliku u drugom poluvremenu Rijeka je imala u 55 minuti nakon prodora Pašalića, ali najprije Ivanović nije uspio zahvatiti loptu, pa je Fruk s 15-ak metara pucao preko gola.

Nakon dvostrukih zamjena kod obje momčadi, Motika je pao u duelu s Rukavinom, a španjolski sudac pokazao na jedanaesterac kojeg je uspješno za finalni rezultat 1:1 izveo Pedro Lucas.

Rijeka tako za tjedan dana u Ljubljanu putuje bez prednosti, što znači da će odluka pasti upravo tamo.

Rijeka i Olimpija upisale remi na Rujevici, odluka pada u Ljubljani

Više sa portala poduckun.net ...