Rijeka i Primorje remizirali, Perica se predstavio pogotkom

Autor: Nikola Cvjetović 07.09.2024

Cilj trenera Radomira Đalovića bilo podizanje fizičke spreme momčadi i integracija novih igrača u istu

Rijeka - Nogometaši Rijeke remizirali su protiv slovenskog prvoligaša Primorja iz Ajdovščine (1:1) u pripremnoj utakmici tijekom reprezentativne stanke u kojoj je cilj trenera Radomira Đalovića bilo podizanje fizičke spreme momčadi i integracija novih igrača u istu. Utakmica je u tom smislu poslužila svrsi, iako Bijeli na raspolaganju nisu imali reprezentativce Radeljića, Petroviča, Hodžu i Butića, te nekoliko viroznih poput Majstorovića i Čabraje.

To je natjeralo stručni stožer na određene promjene u rosteru i pokušaj nekih novih varijanti pa su, primjerice, Smolčić i Devetak zaigrali na stoperskim pozicijama, dok smo u završnici utakmice vidjeli i kako Bijeli djeluju s dva napadača Pericom i Doganom. Posebno zadovoljstvo predstavljala je i činjenica da smo prvi put ove sezone na travnjaku vidjeli i Bruna Godu koji se oporavio od ozljede trbušnog zida i nakon još nekoliko treninga s momčadi ponovo će najozbiljnije konkurirati za početnu postavu.

Program od dva treninga dnevno malo je zakiselio noge riječke momčadi što se vidjelo u prvom poluvremenu dok je sunce još bilo visoko, a celzijusi u zraku uvelike “ubili” ritam utakmice. Da nije bilo dva dalekometna pokušaja Pašalića i Jankovića, odnosno poneki individualni pokušaj gostiju iz Slovenije, bila bi to uspavanka nakon subotnjeg ručka.

Ipak, u nastavku utakmice ritam je živnuo, prve minute u riječkom dresu dobili su odmah Perica i Gojak, kasnije i Dogan, koji su minutažu iskoristili za pokazati se u dobrom izdanju. Perica pogotkom, Gojak kvalitetom u igri s loptom, Dogan dobrom duel igrom…

Rijeka je povela u 51. minuti kada su Rukavina i Bogojević dobro kombinirali na lijevoj strani, ovaj potonji je dao loptu za Pericu koji je u jednom od prvih dodira u riječkom dresu pokazao napadačku klasu i sigurno poentirao malo iskosa s lijeve strane – 1:0.

Perica se pokazao u dobrom svjetlu, tražio loptu, gradio se, u jednoj situaciji vjerojatno bi i dobio kazneni udarac da je bilo VAR-a… Rijeka je u tim trenucima igrala na prednji pogon, puno problema gostima stvarala preko prodornog Djouahre, pa onda ni iz čega primila pogodak. Jedno neoprezno vraćanje lopte prema Posavcu iskoristio je Agrelos koji je u 65. minuti ostao sam pred riječkim vratarem i sigurno poentirao – 1:1.

Do kraja je Rijeka imala još tri velike prilike, ali dvije su imali i gosti. Najprije Ignjatović, koji je slično kao i kod izjednačujućeg pogotka ostao sam pred Posavcem koji mu je dobrom reakcijom izmaknuo loptu, a onda i preko Ignjatovića koji je glavom skrenuo ubačaj s lijeve strane, a Posavec lijepom reakcijom zaustavio pokušaj.

Rijeka je u 70. minuti imala lijepu priliku koju su pripremili Babić i Thaqi, ali udarac juniora Bijelih od bloka je otišao u korner. U 90. minuti Dogan je s desne strane ubacio za Pericu koji glavom nije najbolje zahvatio loptu, pa je u 97. Djouahra nakon minijature na lijevoj strani namjestio zicer Babiću koji je s 15-ak metara povratnu loptu poslao ravno u gostujućeg vratara. Posljednju priliku rijeka je imala u 101. minuti (prvo poluvrijeme se igralo 45, drugo 60 minuta) kada je Djouahra sa 16 metara pucao snažno, ali zamalo pored gola.

Rijeka – Primorje 1:1
RIJEKA Igralište u kampu HNK Rijeka. Sudac: Zvonko Radić. Strijelci: 1:0 Perica (51’), 1:1 Agrelos (65’).

RIJEKA: Zlomislić (od 46’ Posavec), Bogojević, Smolčić (od 46’ Devetak), Galešić (od 58’ Burčul), Goda (od 46’ Babić), Selahi (od 58’ Ilinković, od 85. Dogan), Pašalić (od 46’ Djouahra), Fruk (od 46’ Banda), Janković (od 46’ Gojak), Rukavina (os 58’ Thaqi, od 91. Miškulin), Andrić (od 46’ Perica).

PRIMORJE: Macan, Mutavčić, Dedić, Stožinić, Gofec, Jermol, Bešir, Shatri, Zavnik, Rufiu, Gulič (još su igrali: Mavrič, Klemenčić, Kobal, Petek, Benkič, Telles, Brkljača, Suljanović, Agrelos, Rakić, Bogičević, Ignjatović).

Više sa portala poduckun.net ...