Rijeka minimalno poražena na Poljudu

Autor: Portal Poduckun 30.07.2023

Prvi Jadranski derbi pripao je Hajduku...

Split - U 171. Jadranskom derbiju Rijeka je upisala prvi ovosezonski poraz.

Rijeka je prijetila već u drugoj minuti. Fruk je povukao kontru i na kraju potegnuo s 18 metara, loptu je skrenuo netko od braniča Hajduka i domaćina je spasila vratnica. Hajduk je zatim preuzeo inicijativu, ali bez ozbiljnijih prilika. Riječka obrana dobro se nosila s ubačajima i nekoliko brzih kontri domaćina. U 19. minuti jedno pogrešno dodavanje otvorilo je kontru za Jankovića koji je srušen na dvadeset i pet metara. Čabraja je dobro pucao iz slobodnog udarca, lopta je prošla uz vratnicu.

I onda je Hajduk zaprijetio. U 25. minuti, nakon ubačaja pred gol Rijeke, Livaja je sna i snažan volej Livaje ukrotio je odlični Labrović Nova velika prilika stigla je u 37. minuti. Odjidja je opasno ubacio, lopta je preletjela sve, Labrović je pratio let i sjajnom reakcijom sačuvao mrežu. Samo minutu kasnije Livaja je proigrao Pukstasa koji je ostao sam na lijevoj strani kaznenog prostora. Uslijedio je snažan udarac i nova odlična reakcija Labrovića. U posljednjim trenucima prvog dijela, jedan visok ubačaj pred gol Rijeke stigao je do Livaje koji je pucao iz voleja, lopta je otišla pored gola.

Domaćin je poveo u 50. minuti. Nakon kornera prvo se zatresla greda, onda je Labrović sjajno obranio udarac Odjidje, ali na kraju svega lopta je došla do Pukstasa koji je poentirao – 1:0.
U 56. Sahiti je isprve proigrao Livaju čiji je udarac prvo blokiran, a drugi je prošao uz vratnicu. U idućem periodu utakmica se dosta razvodnila, bez pravih prilika na obje strane. U 77. minuti Grgić se okrenuo, naciljao i potegnuo, lopta je prošla uz vratnicu. Rijeka je probala u završnici s još nekoliko ubačaja, ali na kraju je uspjela doći do remija.

– Imali smo ideju kako ćemo se braniti i to smo dobro radili. Problem je bio kad smo imali loptu u nogama, nismo bili proaktivni, slabo smo se kretali. Izuzev udarca Fruka u prvom poluvremenu nismo ništa pokušavali, kao da smo se skrivali, rekao je Sergej Jakirović nakon susreta.

Više sa portala poduckun.net ...