Rijeka na gostovanju pobijedila Cibaliju! Bijeli izborili četvrtfinale Kupa Hrvatske

Autor: Marina Pauletić 05.12.2023

Foto: arhiva

Bijeli su na gostovanju izborili pobjedu.

Vinkovci/Rijeka – Nogometaši Rijeke igrali su danas utakmicu s Cibalijom te pobijedili na gostovanju u utakmici osmine finala SuperSport Kupa Hrvatske rezultatom 1:3. Bijeli su tako izborili nastup u četvrtfinalu Kupa Hrvatske.

Cibalia je prva prijetila, a udarac Pejića s 18 metara u 5' minuti ukrotio je Zlomislić. Dvije minute kasnije odigrala se lijepa akcija po desnoj strani, Grgić je pucao, ali vratar Cibalije obranio je udarac. U nastavku utakmice Janković je napravio prekršaj. U 16 ' veliki pritisak Cibalije, na kraju svega Galešić je uspio glavom vratiti loptu za Zlomislića. Petrovič je u 20' odlično gurnuo loptu u prostor za Grgića, ali vratar Cibalije istrčao je na vrijeme i otklonio opasnost. Šest minuta kasnije Smolčić je sjajnom dugom loptom proigrao Grgića koji se sjurio u kazneni prostor, ali vratar Križanović ponovo je bio na visini zadatka.

Prvi pogodak Rijeke u 32'! Petrović je odigrao za Hodžu u kaznenom prostoru. Hodža je sjajno smirio za Ivanovića koji je poentirao. Pet minuta kasnije slijedi sjajna prilika za domaćina, Miljanić se našao u dobroj poziciji u kaznenom prostoru, a Zlomislić je sačuvao mrežu. U 43' Bajić je okončao kontru Cibalije udarcem sa 17 metara, a lopta je otišla pored gola. Dvije minute kasnije Grgić je sjajno izbjegao zaleđe i odigrao za Ivanovića koji se našao sam u kaznenom prostoru, ali nije uspio iskontrolirati loptu.

U 47 ' Grgić je ubacio s lijeve strane, Radeljić spustio za Smolčića čiji je udarac otišao pored gola. Hodža je u 60' primio loptu na lijevoj strani kaznenog prostora i gurnuo za Ivanovića čiji je udarac zaustavio Križanović. Osam minuta kasnije imamo gužvu pred golom Rijeke, no loptu je izbio Radeljić.

U 70' Banda je ubacio iz slobodnog udarca, Yansane je bio za malo prekratak na drugoj vratnici. Ipak u 73' slijedi drugi pogodak za Rijeku. Ivanović, Janković i Yansane kombinirali su pred golom Cibalije, a Ivanović je na kraju poentirao. Pogodak suparnika slijedi dvije minute nakon. Cibalia je ubacila iz slobodnog udarca pred gol Rijeke, Zlomislić je odbio prvi pokušaj, ali Miljanić je odbijanac pospremio u gol

U 83 ' treći pogodak Rijeke! Janković je proigrao Bandu u kaznenom prostru, domaćin je na kratko odbio loptu, ali natrčao je Grgić i poentirao!

Igrale su se tri minute sudačke nadoknade.

Više sa portala poduckun.net ...