Rijeka na gostovanju pobijedila Varaždin

Autor: Marina Pauletić 25.11.2023

Foto: arhiva

Rijeka je igrala na stadionu Varteks.

Rijeka/Varaždin – Nogometaši Rijeke danas su gostovali kod Varaždina u utakmici 16. kola SuperSport HNL-a na stadionu Varteks te su uspješno svladali Varaždince 0:2. Bijeli su se predstavili u odličnom izdanju i zasluženo uzeli tri boda.

Rijeka je pritisnula protivnika već u 7. minuti s dva opasna ubačaja Čabraje. Kod drugog lopta se odbila do Bande koji nije uspio smiriti loptu. Sve je pokrenuo Ivanović čiji je pritisak doveo do toga da domaći igrači izgube loptu. U 14' minuti Selahi je sjajno oduzeo loptu i gurnuo za Fruka koji je proigrao Bandu. Veznjak Rijeke primio je loptu u kaznenom prostoru i poentirao za 0:1. Sjajna prilika ukazala se dvije minute kasnije pokušajem Čabraje s 25 metara iz slobodnog udarca, ali Varaždince je spasila greda, dok Ivanović nije iskoristio odbijanac.

U 19' minuti Postonjski je probao zabiti iz slobodnog udarca s tridesetak metara, no lopta je išla ravno u ruke Labroviću. U 21' minuti Janković je proigrao Selahija koji je odlično ubacio, ali pokušaj Fruka otišao je pored gola. Šest minuta kasnije Smolčić je lijepo gurnuo za Ivanovića, ali njegov udarac dobrom reakcijom obranio je Zelenika. Uslijedili su žuti kartoni za Jelenića i Postonjskog. U 35' minuti Mitrović je odigrao dugu loptu, Ivanović se izborio za loptu u kaznenom prostoru, ali udarac iz dobre situacije zaustavila je vratnica. Minutu kasnije dolazi do brze kontre Varaždina. Drožđek je pucao s lijeve strane, ali Labrović je bio siguran

Dvije minute kasnije, nakon pogreške obrane Varaždina, Ivanović se našao u sjajnoj prilici na 15 metara, ali udarac je otišao pored gola. U 42' Čabraja je zaradio žuti karton, što je značilo slobodan udarac za Varaždin na 22 metara. Postonjski je dobro pucao, ali lopta je otišla preko gola. U 45' Yansane je pobjegao na desnoj strani, ali udarac je od bloka otišao u korner.

Drugo poluvrijeme otvoreno je žutim kartonom za Bandu. Minutu kasnije, u 49', Drožđek je probao pucati s 25 metara, no Labrović je bio spreman. Minutu kasnije Mitrovski snažno poteže s 18 metara, ipak, lopta odlazi preko gola. Drugi pogodak za Rijeku događa se u 53' minuti – Fruk je ubacio, a Škaričić je efektnim autogolom svladao Zeleniku.

Velika prilika za Varaždin uslijedila je u 68' minuti. Nakon ubačaja lopta je došla na nogu Mitrovskom, ali udarac je otišao visoko iznad gola. U 72' Fruk je ubacio iz kuta, Smolčićev udarac glavom dobio je neugodan luk, a Zelenika je iščupao loptu ispod grede. Smolčić je u 84' minuti bacio dugi aut u kazneni prostor, Obregon se dobro snašao i pucao petom, ali Zelenika je bio spreman. Hodža je u posljednjim trenucima utakmice snažno pucao, no lopta je otišla preko grede. Igrale su se četiri minute sudačke nadoknade.

Više sa portala poduckun.net ...