Rijeka pobjedom protiv Gorice zasjela na prvo mjesto ljestvice

Autor: Nikola Cvjetović 14.09.2024

Arhiva

Rijeka je odigrala korektnu utakmicu po teškom terenu...

Velika Gorica - Vrijedan i važna tri boda odnijeli su nogometaši Rijeke iz Velike Gorice. Ključni trenutak susreta za prvu poziciju na tabelici dogodio se u 59' kada je Niko Janković upisao sjajan pogodak. Rijeka je krenula u izgradnju napada iz zadnje linije, dovela loptu do Jankovića koji je odigrao dupli pas s Andrićem pa s 30-ak metara, od vratnice pogodio gornji desni kut nemoćnog Radoševića.

Rijeka je odigrala korektnu utakmicu po teškom terenu, dobro zatvorila prilaze Zlomisliću i dočekala trenutak inspiracije Jankovića vrijedan bodova koji je jedino što će se pamtiti od ove hladne kišne večeri u Velikoj Gorici. Rijeka je dobro otvorila utakmicu, imala nekoliko kvalitetnih pokušaja organizacije napada po teškom terenu i činilo se nametnula se domaćinu koji se u prvoj dionici utakmice orijentirao na pokušaje iz tranzicije i imala u Radoševiću prvo ime utakmice. U 4. minuti domaći vratar odbio je pokušaj Pašalića s 20-ak metara, pa minutu kasnije odličnom reakcijom zaustavio pokušaj Gojaka glavom, nakon ubačaja Fruka s desne strane. U 17. i 18. minuti Andrić je najprije na 18 metara ostavio loptu Fruku koji je pucao u bloku, pa onda u idućem napadu, u izmijenjenim ulogama, malo zakasnio na prizemni ubačaj naše desetke.

Nakon toga ritam je malo pao, Gorica došla do zraka i u dvije situacije uhvatila riječku obranu na spavanju. Srećom bez posljedica, jer najprije je u 23. minuti Zlomislić lijepom reakcijom zaustavio udarac Pajazitija s desetak metara iskosa s desne strane, pa je u idućem napadu Kapulica na sedam, osam metara promašio sjajnu dubinsku loptu Pršira. Ipak, Rijeka se stabilizirala nakon te dvije situacije i do poluvremena još dva puta ugrozila Radoševića koji je kvaliteno intervenirao. Oba puta (41’, 45’) pucao je Janković iskosa s lijeve strane s ruba kaznenog prostora, ali domaći vratar jednom je uhvatio njegov pokušaj, dok je u drugoj situaciji udarac koji je išao u gornji lijevi kut odbio u korner.

Rijeka je drugo poluvrijeme otvorila lijepom prilikom Andrića, odmah u 46. minuti, ali njegov udarac blokirao je Leš, prije uspavanke koja je potrajala desetak minuta. A onda, u 59. minuti, Rijeka je krenula u izgradnju jednog od mnogih napada, lopta je došla do Jankovića koji je odigrao dupli pas s Andrićem pa sjajno potegao s 30-ak metara i od vratnice smjestio loptu u gornji desni kut nemoćnog Radoševića – 0:1.

U 66. minuti Fruk je pucao preko gola, u 72. Leš je gotovo na liniji blokirao udarac Jankovića sa sedam, osam metara, pa u 75. Radošević sjajnom reakcijom iz gornjeg desnog kuta izvukao udarac Bogojevića.

Rijeka je do kraja umrtvila utakmicu, limitirala sve pokušaje gostiju i izuzev jednog prekida duboko u sudačkoj nadoknadi mirno kontrolirala utakmicu i sigurno upisala bodove.

Gorica – Rijeka 0:1
VELIKA GORICA Gradski stadion. Gledatelja: 1000. Sudac: Zdenko Lovrić (Đakovo). Strijelac: 0:1 Janković (59’).

GORICA: Radošević, Mikanović, Leš, Maloča, Krizmanić, Štiglec (od 82’ Pavlović), Pršir, Pajaziti (od 82’ Majić), Kapulica (od 65’ Dju), Ndockyt, Kolar (od 82’ Gashi).
RIJEKA: Zlomislić, Smolčić, Majstorović, Galešić, Devetak, Gojak (od 65’ Selahi), Petrovič, Pašalić (od 71’ Bogojević), Fruk (od 71’ Rukavina), Janković (od 84’ Radeljić), Andrić (od 84’ Janković).

Više sa portala poduckun.net ...