Rijeka preokretom do važne pobjede na gostovanju u Gorici

Autor: Nikola Cvjetović 24.01.2024

Riječani su preokrenuli rezultat i na kraju pobijedili Goricu...

Velika Gorica - Rijeka je upisala pobjedu protiv Gorice 3:2 u zaostaloj utakmici 4. kola SuperSport HNL-a. Gorica je povela 2:0, no Riječani su se vratili i na kraju preokrenuli. Rijeka je ovom pobjedom pobjegla Dinamu na četiri boda prednosti, ali ima utakmicu više te se približila vodećem Hajduku na tri boda zaostatka.

Gorica je povela u 3'. Jurić je donio loptu pred kazneni prostor, odigrao za Mitrovića koji je odličnim udarcem poentirao za 1:0. Za 2:0 pogodak je postigao Vujnović nakon provjere VAR-a. Riječane je golom iz penala u igru vratio Marko Pjaca u 35. minuti. Maloča je skrivio kazneni udarac, u skoku je napravio prekršaj nad Obregonom na rubu kaznenog prostora, a Pjaca je bio precizan s bijele točke. U 51 ' nakon provjere VAR-a, sudac Erceg pokazao je na bijelu točku za Rijeku. Pjaca je preuzeo odgovornost, Banić je obranio pokušaj, ali Pjaca je pospremio odbijanac. Konačnih 2:3 postavio je Galešić u 90' koji je nakon kornera ostao sam i poentirao!

Obračun Galešića i Blummela na kraju je zamalo donio opću tučnjavu igrača obje momčadi. Sudac Erceg je pritom dao crveni karton kapetanu domaćih Filipu Mrzljaku.

Više sa portala poduckun.net ...