Rijeka sjajnim preokretom na Poljudu do prvog mjesta na tablici

Autor: Marina Pauletić 28.01.2024

Obregon i Selahi večerašnji su strijelci Rijeke.

Split/Rijeka – Rijeka je prva na ljestvici Super Sport HNL-a! Iako je Hajduk poveo u prvom poluvremenu, Riječani su se golovima Obregona i Selahija prešli u vodstvo.

Na početku drugog poluvremena, u 47' minuti Selahi je dobio žuti karton. Tri minute kasnije Janković ubacuje iz slobodnog udarca, Smolčić puca glavom, ali lopta je išla ravno u vratara Lučića. U 51' minuti Sigur dobiva opomenu. U 54' Pjaca ubacuje, Obregon dobro puca glavom, no udarac odlazi iznad grede. A onda u 55' minuti dolazi do ubačaja sa strane u kazneni prostor, Obregon odlično reagira i poentira za izjednačenje.

U 62' Janković je ubacio iz slobodnog udarca, Goda u gužvi ugurao loptu u gol, ali on je poništen na intervenciju VAR-a. Novi ubačaj iz auta slijedi u 75' minuti, lopta se odbila do Selahija koji je snažno potegnuo i zabio za 1:2! Rijeka je prešla u vodstvo!

Devet minuta kasnije Sigura pokušava zabiti, no Labrović je maestralnom obranom sačuvao mrežu. U 85' minuti Livaja ubacuje, Kalik dobro pokušava poentirati, no lopta odlazi pored gola. U 87' minuti Žaper je zaradio opomenu zbog simuliranja.

Zbog velikog broja prekida, igralo se 11 minuta sudačke nadoknade.

Više sa portala poduckun.net ...