Rijeka slavila protiv Moslavine boljim izvođenjem jedanaesteraca

Autor: Marijana Šepić Bjelobaba 19.10.2022

Rijeka je na kraju sretno i spretno prošla dalje u ogledu u kojem je domaćin odlično parirao kroz cijelu utakmicu i bio je na korak do senzacije.

Rijeka - Nogometaši Rijeke pobijedili su Moslavinu 6:5 (1:1) u šesanestini finala Super Sport Hrvatski Kup nakon boljeg izvođenja jedanesteraca. Rijeka je na kraju sretno i spretno prošla dalje u ogledu u kojem je domaćin odlično parirao kroz cijelu utakmicu i bio je na korak do senzacije.

U drugoj seriji Bača je bio izvođač s bijele točke, Zlomislić je pogodio stranu i sjajnom reakcijom obranio. Za Rijeku su precizni s bijele točke bili Alvarez, Frigan, Prince i Djouahra, dok su za Moslavinu poentirali Batarelo, Škurla, Peranić i Novak. Odgovornost je na kraju pala na leđa Nike Galešića koji je pogodio s bijele točke i odveo Rijeku u idući krug.

Na kraju svega pamtit će se samo rezultat. Rijeka je na otvaranju imala nekoliko opasnih udaraca, ali domaćin je otklonio sve opasnosti i ubrzo počeo igrati aktivnije prema naprijed. Nakon kornera za Rijeku u 29. minuti, Alvarez je oduzeo loptu na rubu kaznenog prostora i ubacio za Vrančića, ali njegov udarac na drugoj vratnici obranio je vratar Moslavine.

Samo minutu kasnije, nakon novog ubačaja iz kornera, Vlasenko je odbio loptu, “svijeća” je padala pred gol Moslavine. Krešić je pucao glavom, ali vratar Kovačić novom je dobrom reakcijom sačuvao mrežu. I onda je u 33. minuti domaćin poveo. Batarelo je proigrao Lončarevića koji je ušao u kazneni prostor i poentirao u bliži kut – 1:0.

Rijeka se pokušavala vratiti, ali domaćin je odlično parirao. Alvarez je pucao preko gola (48′), na drugoj strani udarac Lončarevića (55′) sa 16 metara otišao je preko gola. U 65. minuti Djouahra je pucao s 18 metara, vratar je kratko odbio loptu, natrčao je Bušnja i zabio – 1:1. Krešić (67′) i Djuahra (70′) nisu uspjeli zatresti mrežu. U 70. minuti nova velika prilika za Rijeku. Prince je ostao sam pred golom Moslavine nakon asistencije Grgića, lopta je čini se u ključnom trenutku odskočila i udarac je otišao preko grede! Nakon kornera u 74. minuti lopta je pala pred gol, a Galešić je propustio s metra zakucati loptu u mrežu.

Udarac Frigana (79′) obrana Moslavine izbila je na vrijeme, dok je udarac Frigana (80′) s 15 metara išao u ruke vrataru Kovačić. Rijeka je u tom trenutku lomila otpor domaćina i kada se činilo da će u nastavku ubaciti u brzinu više, Moslavina je bila ta koja je prijetila. U 92. minuti Novak je opasno pucao, Galešić skrenuo loptu i umalo zatresao vlastitu mrežu.

U nastavku iste akcije visoku loptu u kazneni prostor nije očistila obrana Rijeke, ona je došla do Batarela koji je ostao sam, ali nije dobro zahvatio loptu i propala je prilima. Nakon novog kornera Škurla je snažno pucao sa 16 metara, lopta je završila u bloku. Udarci Djouahre (97′) i Frigana (101′) nisu bili precizni, udarac Smolčića glavom (102′) obranio je Kovačić, dok je već u idučoj akciji Frigan glavom pucao pored gola.

Više sa portala poduckun.net ...