Rijeka svladala Grobničan u pripremnoj utakmici

Autor: Marijana Šepić Bjelobaba 11.12.2022

U teškim vremenskim uvjetima, po neumornoj kiši i hladnoći, Grobničan je dobro parirao Rijeci, posebice u prvom poluvremenu.

Rijeka - Nogometaši Rijeke pobijedili su Grobničan 6:0 u prvoj pripremnoj utakmici pod vodstvom trenera Sergeja Jakirovića. U teškim vremenskim uvjetima, po neumornoj kiši i hladnoći, Grobničan je dobro parirao Rijeci, posebice u prvom poluvremenu.

Rijeka je prvu priliku imala u sedmoj minuti kada je Djouahra prihvatio jednu dugu loptu, ali udarac s 15 metara nije bio precizan. U 12. minuti udarac Hodže završio je u bloku, a pokušaj Princea u nastavku obranio je Curać. Dvije minute kasnije Prince je lijepo prošao u sredinu, ali snažan udarac s 25 metara otišao je preko gola. Na drugoj strani udarac Bosančića sa 16 metara obranio je Labrović.

I onda je uslijedilo zatišje, Rijeka je tražila put prema golu i pronašla ga u 40. minuti. Prince je gurnuo loptu za Frigana koji ju je uspio smiriti, zaobići vratara i poentirati – 1:0.

Grobničan je drugi dio otvorio snažnim udarcem Galešića (51′) koji je završio u obrambenom bloku. U 57. minuti Aboosah je srušio Marina, penal za Rijeku. Vrančić je preuzeo odgovornost, ali se poskliznuo u ključnom trenutku i lopta je otišla preko grede. Rijeka je do drugo gola stigla u 62. minuti. Bogojević je odlično ubacio, a Obregon efektno poentirao udarcem glavom – 2:0.

Grobničan je uzvratio udarcem Valjana s dvadesetak metara (63′), dok je snažan udarac Alvareza s tridesetak metara efektno obranio vratara Grabničana. Obregon je propustio dobru priliku u 66. minuti, a treći gol stigao je u 73. minuti. Halilović je pokušao pronaći Obregon, Okechuwu je odbio loptu u visokom luku koja je u konačnici iznenadila sve i završila u mreži – 3:0.

Grobničan je zadnju priliku imao u 75. minuti, nakon ubačaja iz skraćenog kornera, Matković je glavom pucao preko gola. Rijeka je do kraja utakmice još triput zatresla mrežu. U 80. minuti Alvarez je odigrao u prostor za Obregona koji se sjurio prema golu i pogodio s ruba kaznenog prostora – 4:0. Dvije minute kasnije Halilović je gurnuo loptu za Marina koji je ušao u kazneni prostor i snažno pogodio lijevom nogom – 5:0.

U 89. minuti Halilović je odigrao za Libera koji je pokušao proigrati Obregona. Lopta je došla do Marina koji je bio brži od braniča Grobničana – penal za Rijeku. Halilović je bio siguran s bijele točke – 6:0.

Više sa portala poduckun.net ...