Rijeka u Švedskoj poražena od Elfsborga

Autor: Marina Pauletić 15.08.2024

Treći pogodak Elfsborga bio je poništen.

Rijeka/Boras – Rijeka je danas doživjela težak poraz od švedskog Elfsborga. Nakon remija odigranog na Rujevici pod vodstvom Željka Sopića, momčad Bijelih u Švedskoj pod vodstvom novog trenera Radomira Đalovića nije postigla niti jedan pogodak.

U 6' minuti Elfsborg je imao prvi ubačaj iz kuta, ali nije bilo opasnosti. Rijeka na početku utakmice drži posjed i pokušava organizirati igru iz zadnje linije. Yegbe je potom nekoliko puta ubacio drugi aut, ali srećom prošlo je bez opasnosti. U 13' minuti Elfsborg visokim pritiskom na polovici Rijeke za sada sprječava sve pokušaje kvalitetne organizacije napada, međutim lopta je s lijeve strane preko Fruka i Hodže brzo došla do Pašalića koji se namjestio na udarac na 18 metara i natjerao domaćeg vratara da iz drugog pokušaja zaustavi njegov udarac.

Tri minute kasnije slijedi nova odlična akcija Rijeke preko lijeve strane, na kraju je Devetak pronašao Fruka koji je s 15-ak metara, malo iskosa s lijeve strane, pucao pored gola. Pokušao je u 19' minuti Qasem iskosa s lijeve strane, ali Radeljić je bio pravovremen u bloku i njegov je pokušaj odbio u korner. Elfsborg je u 24' minuti brzo okrenuo stranu i doveo loptu do Hulta koji je s 18 metara iskosa s lijeve strane gađao suprotni kut, no srećom nije bio precizan. Elfsborg je potom pritisnuo Rijeku s nekoliko kontinuiranih napada. Bijeli uzvraćaju dugim napadom, međutim bez konkretne završnice.

Toni Fruk u 39' je minuti 'zaradio' žuti karton. U sudačkoj nadoknadi Elfsborg je gotovo poveo – Yegbe je bacio jedan od mnogih dugih auta, lopta u gužvi okrznula Fricka, ali Zlomislić je bio oprezan. Nova velika prilika za Elfsborg slijedi gotovo odmah, sada je brzom tranzicijom lopta došla na lijevu stranu do Hedlunda koji je pucao iskosa, no Zlomislić je sjajnom reakcijom sačuvao svoju mrežu.

Na početku drugoga poluvremena Zeneli je napravio puno problema na desnoj strani obrane Rijeke pa je lopta došla do Holmena koji je pucao sa 16 metara i pogodio vratnicu. Igra se isto kao i u prvom poluvremenu. Elfsborg s visokim pritiskom na polovici Rijeke koja iz zadnje linije pokušava doći u situaciju za brzu tranziciju. Mainoo je u 56' minuti iskosa s lijeve strane pucao visoko preko gola. Istovremeno Dejan Petrovič dobiva žuti karton. U 61' minuti Fruka mijenja Rukavina. Elfsborg zabija u 68' minuti – Qasem je presjekao pokušaj organizacije napada iz zadnje linije, lopta je došla do Baidooa koji je ostao sam pred Zlomislićem i lako poentirao.

Samo minutu kasnije Ivanović je imao priliku za uzvratiti, izašao je sam pred domaćeg vratara koji ga je uspio omesti prilikom udarca. Četiri minute kasnije slijedi dvostruka zamjena kod Rijeke, umjesto Hodže i Petroviča, na travnjaku su Selahi i Banda. Janković je u 78' minuti oštro ubacio iz kornera, Galešić natrčao na loptu, no pucao je pored gola. Dvije minute kasnije pokušao pucati izravno iz kornera, malo je nedostajalo da iznenadi domaćeg vratara. Na kraju Ivanović dobiva žuti karton na travnjaku, a Smolčić na klupi radi prigovora.

U 83' minuti Rijeka prima drugi pogodak. Qasem, Baido i A. Zeneli su odigrali dobru akciju, lopta je na kraju došla do Quasema koji je s pet metara skrenuo iza Zlomislića. Umjesto Jankovića i Bogojevića na travnjaku su Djouahra i Butić. U 86' minuti Djouahra i Butić su dobro kombinirali na lijevoj strani, ali Banda je ubačaj poslao preko gola. Minutu kasnije Baidoo je ostao sam pred Zlomislićem koji mu je obranio zicer.

U 88' minuti Holmen je postigao pogodak nakon što je prekršajem uzeo loptu Zlomisliću. Galešić i Zlomislić su protestirali i dobili žute kartone, a Treimanis nakon VAR provjere poništio pogodak, kao i žute kartone.

Igralo se šest minuta sudačke nadoknade.

Više sa portala poduckun.net ...