Rijeka upisala poraz na Maksimiru

Autor: Nikola Cvjetović 19.03.2023

Riječani su dobro parirali, ali jedan trenutak dekoncetracije donio je gol koji je usmjerio utakmicu...

Zagreb - Nogometaši Rijeke poraženi su na gostovanju kod Dinama 0:1 u utakmici 26. kola SuperSport HNL-a. Rijeka je tako doživjela drugi poraz u proljetnom dijelu pod palicom trenera Sergeja Jakirovića. Ključan trenutak dogodio se u 68. minuti. Baturina je ubacio iz kornera, Ristovski je ostao sam na drugoj vratnici i poentirao – 1:0.

Bio je to trenutak koji je prelomio utakmicu, bijeli su dotad dobro parirali, ali jedan trenutak dekoncetracije donio je gol koji je usmjerio utakmicu. Rijeka je najbliže golu stigla u 83. minuti. Djouahra je proigrao Hodžu, ali njegov udarac zaustavila je vratnica. Odbijanac je stigao do Vukčevića čiji je udarac blokirao Ljubičić! Dinamo je imao priliku odmah na otvaranju utakmice. Ristovski je ubacio, dobar udarac glavom Ademija otišao je preko grede. Rijeka je uzvratila preko Veige (4′), ali njegov pokušaj s dvadesetak metara završio je u bloku, a zatim u rukama Livakovića. U 11. minuti Frigan je požrtvovno oduzeo loptu Šutalu i gurnuo za Jankovića u kazneni prostor, ali udarac nije bio kvalitetan.

Dinamo je kroz poluvrijeme imao nekoliko opasnih ubačaja s desne strane preko Ristovkog, ali gotovo si su završili van granica igralipta U 31. minuti, nakon ubačaja iz kuta, lopta se odbila do Mišića koji je potegnuo s 18 metara, udarac je otišao preko grede. Rijeka je odgovorila minutu kasnije. Marin je ubacio pred gol Dinama, Janković je pucao u klizećem startu ispred Perića, ali udarac je otišao preko grede. I onda je stgla najveća prilika prvog dijela. Dinamo je izveo brzu kontru, Drmić se našao u dobroj poziciji na 15 metara, naciljao, a lopta je završila na gredi. Dinamo je novu veliku priliku imao u 41. minuti. Nakon ubačaja iz kuta Ademi je ostao sam na drugoj vratnici, smirio loptu, ali njegov udarac sjajno je obranio Labrović. Udarac Špikića u nastavku akcije otišao je preko grede.

Prvo poluvrijeme Dinamo je zaključio izborivši slobodan udarac na rubu kaznenog prostora Rijeke. Mišić je snažno potegnuo u kut gdje je stajao Labrović, vratar Rijeke bio je siguran i odbio je loptu. Na otvaranju drugog poluvremena Frigan (49′) nije dobro reagirao glavom nakon ubačaja Veige, dok je minutu kasnije Livaković morao istrčati s gola i glavom otkloniti dugu loptu Galešića koja je bila namijenjena Friganu. Dinamo je odgovorio preko Baturine (51′), ali udarac u kaznenom prostoru Rijeke nije bbio precizan.

U 58. minuti nova velika prilika za Dinamo. Nakon ubačaja s lijeve strane, lopta se odbila u visokom luku i došla na nogu Ristovskom koji je potegnuo iz prve. Vratnica je ovoga puta spasila bijele! Dinamo je prijetio i u 66. minuti, ali udarac Ivanušeca s 15 metara je blokiran. U 78. minuti obrana Dinama nespretno je izgubila loptu, Djouhara je gurnuo za Frigana, ali udarac s 14 metara otišao je visoko preko gola.

Više sa portala poduckun.net ...