Rika Vertikal: Izazovna kvalifikacijska utrka za Skyrunning reprezentaciju na Učki

Autor: Nikola Cvjetović 25.03.2024

Rika Vertikal zahtjevna je utrka u planinskom trčanju, u kojoj sudionici imaju jedan doista težak cilj - što prije iz Medveje, koja je na 0 metara nadmorske visine, stići do najvišeg vrh Učke, Vojaka na 1.396 metara nadmorske visine.

Lovran - U organizaciji Atletskog kluba Rika u subotu, 18. svibnja na relaciji Medveja - Vojak održat će se Rika Vertikal, kvalifikacijska utrka za ulazak u hrvatsku Skyrunning reprezentaciju. Naime, naša Skyrunning reprezentaciju putuje u Španjolsku, gdje se od 6. do 8. rujna održava Skyrunning World Championships 2024. Na ovom natjecanju okupit će se najbolji svjetski skyrunning trkači, a među njima i hrvatski natjecatelji.

Rika Vertikal zahtjevna je utrka u planinskom trčanju, u kojoj sudionici imaju jedan doista težak cilj - što prije iz Medveje, koja je na 0 metara nadmorske visine, stići do najvišeg vrh Učke, Vojaka na 1.396 metara nadmorske visine. Ova staza duga je “svega” oko 7,7 kilometar, ali s manje-više konstantnim, ponekad i jako teškim usponima sve do Vojaka. Ukupna elevacija koju će natjecatelji savladati iznosi oko 1.415 metara.

Utrka je otvorena i za sve one koji možda nemaju aspiracija za ulazak u nacionalnu Skyrunning reprezentaciju, ali su željni novih izazova i rušenja vlastiti granica. Utrka je zaista poseban doživljaj natjecanja, u kojem sudionici preispituju svoje psiho-fizičke granice u lijepom ambijentu naše Učke.

Prijave za Rika Vertikal, kao i sve informacije o utrci, nalaze se na klupskim web stranicama: https://rika.hr/rika-vertikal/

Rika Vertikla održava se uz podršku Liburnia Riviera Hotela, Turističke zajednice Lovrana, Javne ustanove Park prirode Učka i Decathlona.

Više sa portala poduckun.net ...