Robert Komen: Devet godina od odlaska čovjeka koji je živio Rijeku

Autor: Marijana Šepić Bjelobaba 22.03.2022

Čvrsti stisak ruke i zagrljaj Roberta Komena i Damira Miškovića najavili su prekrasnu sportsku priču koju nažalost Robert Komen nije stigao u potpunosti doživjeti.

Rijeka - Život ponekad piše čudne, tužne priče. Dvadeset i drugog ožujka 2012. Damir Mišković postao je predsjednik HNK Rijeka. Čvrsti stisak ruke i zagrljaj Roberta Komena i Damira Miškovića najavili su prekrasnu sportsku priču koju nažalost Robert Komen nije stigao u potpunosti doživjeti. Godinu i jedan dan kasnije prestalo je kucati srce velikog navijača Rijeke i zaljubljenika u sport.

Prošlo je devet tužnih godina otkad nas je napustio Robert Komen. Tu jednu večer stigla je tužna vijest da je prestalo kucati jedno veliko sportsko srce i to na sportskom terenu. Robert Komen svoje mjesto u riječkoj sportskoj povijesti upisao je u trenutku kad je preuzeo mjesto predsjednika Rijeke 2011. godine. Bili su to trenuci kad je pred klubom bila tmurna budućnost, teški trenuci u kojima su uz klub ostali ljudi koji su bili njegovi istinski navijači. Jedan od njih bio je Robert Komen, a širok osmijeh i čestitka Damiru Miškoviću u trenutku kada je postao predsjednik Rijeke, fotografija je koja je označila svijetlu budućnost za riječki nogomet.

Vjerojatno ni najveći optimisti nisu mogli očekivati da će Rijeka u tako kratkom roku krenuti nevjerojatnom ulaznom putanjom. Iako je puno napravio da usmjeri riječki brod u pravom smjeru, Robert Komen nije dočekao one najsvjetlije trenutke, osvajanje naslova prvaka i mnoge druge trofeje koje su bijeli osvojili u proteklih devet godina. Osim u HNK Rijeka, Robert Komen bio je i predsjednik Organizacijskog odbora Kvarnerske rivijere održavavši kvalitetu i visok standard turnira u najtežim vremenima.

Za sve zasluge što je napravio za Rijeku stadion na Podmurvicama, mjesto gdje rastu i razvijaju se nogometni talenti HNK Rijeka, ali i drugih klubova, sada nosi ime Robert Komen.

Više sa portala poduckun.net ...