[RUKOMET] Rukometašice Liburnija Opatije prvenstvo otvorile remijem

Autor: Nikola Cvjetović 23.09.2024

Samobor - Liburnija Opatija 32:32 (17:16)

Opatija - Rukometašice Liburnija Opatije u prvom kolu Druge HRL zapad odigrale su neriješeno sa Samoborom (32:32). Opatijke su u napetoj i neizvjesnoj utakmici u nekoliko navrata domaćim igračicama pobjegle na četiri gola razlike, međutim, u konačnici kući su se vratile s bodom. Na polovici drugog poluvremena rukometašice Jurice Filipovića imale su prednost (21:25), a na četiri gola razlike bile su i u 51. minuti (25:29). Domaće igračice nisu se predavale i u 57. minuti uspjele su poravnati (30:30). Tada je Nika Lenac postigla dva uzastopna pogotka i Opatijke odvela ponovo na plus dva, međutim i ta se prednost do kraja susreta "istopila".

Mlada kadetska reprezentativka Vanna Zdrinšćak bila je najefikasnija u redovima gošći i čak 14 puta zatresla mrežu Samoborki, dok su u domaćim redovima najpreciznije bile Nika Kovač (7) i Dora Kanceljak (8).

Za Liburnija Opatiju igrale su: Jardas, Zdrinšćak 14, Mihočka 1, Fućak 4, Hunčak 3, Bradanović 2, Vukajlović, Vivoda, Lenac 4, Stakorić 4, Afrić, Rossmann, Čajić, Grabar, Brubnjak.

Više sa portala poduckun.net ...