RUKOMET Starta 2. HRL zapad - Opatijke u sezonu ulaze s istom željom kao lani

Autor: Nikola Cvjetović 21.09.2024

Na parket će ponovo istrčati kombinirana ekipa mladih i iskusnih igračica predvođena Stefani Stakorić, ali i pojačana s nekoliko mladih, perspektivnih rukometašica.

Opatija – Rukometašice „Liburnija Opatije” ove nedjelje (16 sati) u Samoboru otvaraju novu sezonu u Drugoj HRL – zapad.

U sastavu Opatije, koji će i ove sezone voditi trener Jurica Filipović, uz Stakorić će igrati i: Kristina Afrić, Tea Bradanović, Karin Brubnjak, Gloria Fućak, Dunja Grabar, Lara Hunčak, Andrea Jardas, Nika Lenac, Mia Mihočka, Aurora Vivoda, Lucija Vukajlović, Vanna Zdrinšćak, Iva Čajić, Noemi Gadža, Ema Mihalić, Ema Nižić, Marija Perišić, Antea Rossmann, Gaja Gerovac i Antea Vukić.

- Cilj je ponovno isti onom lanjskom – želja je da budemo negdje treći-četvrti na tablici, odnosno u gornjem dijelu sredine ligaške ljestvice. Sve iznad toga bit će super, a ispod toga si ne bi smjeli dopustiti. Međutim, sve će ovisiti o općem stanju ekipe, ozljedama, školskim i fakultetskim obavezama. U ekipi imamo dosta novih studentica, a naša Lara Hunčak upisala je fakultet u Varaždinu pa će odvojeno trenirati, a dolazi samo na utakmice. Stigla su nam i pojačanja – Tea Bradanović i Antea Vukić. Pripreme smo dobro odradili. Imamo malo teži raspored na startu prvenstva jer nas čekaju dva gostovanja. Ipak, suparnice ne bi trebale biti prezahtjevne, odnosno mislim da će se u tim utakmicama nešto pitati i nas. U svakom slučaju, pobjede bi bile odličan poguranac i najbolji način za ulazak u novu rukometnu sezonu. Spoj iskustva i mladosti opet će biti prisutan na terenu, ekipi smo priključili tri-četiri igračice rođene 2008. godine - perspektivne su sportašice i vjerujem da će naći svoj prostor za igru u ovoj sezoni. Tu je naravno i Vanna Zdrinšćak, članica kadetske reprezentacije Hrvatske, djevojka s ogromnim potencijalom, zaključio je Filipović, trener seniorskog sastava „Liburnija Opatije” dodajući kako će mlade igračice (U17) imati priliku igrati i 1. HRL, u kojoj ih čeka 22 utakmice, a koja će im biti odlična za stjecanje iskustva.

Više sa portala poduckun.net ...