Rukometašice 'Liburnija Opatije' bolje od gošći iz Senja - 32:30 (16:16)

Autor: Nikola Cvjetović 22.03.2023

Seniorke

Mirna Brusić neumoljivo napunila mrežu "Senie" s 18 pogodaka, od čega je osam puta mrežu tresla s linije sedam metara.

Mirna Brusić

Opatija - Rukometašice "Liburnije Opatije" u posljednjem, 17. kolu Druge HRL - zapad na domaćem su terenu dvorane "Marino Cvetković" pobijedile "Seniu" rezultatom 32:30 (16:16). U do kraja neizvjesnoj utakmici, Opatijske su tek u posljednjoj minuti susreta mogle odahnuti kada su stvorile prednost od tri pogotka (32:29). Gošće iz Senja konstantno su Opatijkama puhale za vratom, a u redovima domaćeg sastava neumoljiva je bila Mirna Brusić koja je mrežu gošći napunila s 18 pogodaka i zabilježila stopostotni učinak s linije sedam metara na koju je stala čak osam puta.

Karla Šegota

S ovom pobjedom igračice trenera Filipovića trenutno se nalaze na šestom mjestu ljestvice sa 16 osvojenih bodova, a sljedećeg vikenda, 26. ožujka, odlaze na gostovanje u Svetu Nedjelju kod trenutno desetoplasirane "Sloge". U sastavu "Liburnija Opatije" pod trenerskom palicom Jurice Filipovića u proteklom kolu nastupile su: Anastasia Vlaše, Gloria Fućak, Lara Hunčak 4, Karla Šegota 3, Aurora Vivoda 1, Lora Stefanović 2, Stefani Stakorić 3, Andrea Jardas, Anđela Tipura 1, Zora Markov, Lucija Vukajlović, Mirna Brusić 18, Nika Lenac i Dani Elena
Đukić.

U sastavu "Senie" igrale su: Patricia Lekaj 1, Sara Svast 8, Ivana Samardžić 1, Tamara Komadina 2, Marija Šolić 3, Laura Dabac, Jelena Matičić 11, Katia Skokandić 2, Nika Cvjetičanin 2, Nina Jurčić i Sara Katalinić.

- Nova pobjeda potvrdila je da smo perspektivna ekipa koja zaslužuje zakoračiti u gornji dio tablice. Naša ideja da nastupamo kao sastav skrojen mahom od juniorka i kadetkinja ojačan s nekoliko iskusnih igračica, pokazala se dobrom. Vjerujem da ćemo u nastavku sezone napraviti još jedan iskorak, a sljedeći bi trebao biti u Svetoj Nedjelji gdje očekujemo za nas pozitivan ishod susreta, rekla je Višnja Hrmić, tajnica i trenerica RK "Liburnija Opatija".

U 16

U opatijskom rukometnom klubu svjesni su da svaki sportaš najviše uči kroz nastup na utakmicama. Upravo zato, kako bi dali priliku svim djevojkama koje redovito treniraju, Opatijke nastupaju i u 3. HRL. U posljednjem kolu trećeligaškog ranga druga opatijska ekipa poražena je od "Zameta 2" i trenutno drži treće mjesto na ljestvici. - Juniorska liga ne postoji i zato naše mlade cure, koje nemaju minutažu u 2. HRL ili nisu u sastavu, imaju prilike igrati treću ligu. Želja nam je svima onima koje rade i treniraju dati priliku, a tako zadržati masovnost iz koje uvijek proizađe i kvaliteta. Posebno smo ponosni i na našu kadetsku ekipu, igračice rođene 2006. godine i mlađe koje su se kvalificirale na završnicu Prvenstva Hrvatske za kadetkinje koja se održava u Poreču od 4. do 8. travnja.

Minići

U Poreču će snage odmjeriti s 12 najboljih ekipa Hrvatske. Naša igračica Karla Šegota bila je na pripremama juniorske reprezentacije u Poreču, a Mirna Brusić je kadetska reprezentativka Hrvatske te je već nekoliko puta bila na okupljanju reprezentacije, sudjelovala na Mediteranskim igrama i EYOF igrama mladih u Slovačkoj. Takvi uspjesi doveli su je i do priznanja Grada Opatije za perspektivnu sportašicu. Naše mlađe kadetkinje igraju Prvu HRL, a sa svim ostalim kategorijama natječemo se i u županijskim ligama - zaključila je Hrmić koja nakon organizacije Decathlon cupa, zajedno sa Suzi Topić priprema i sportski kamp na Platku, ljetnu školu rukometa na pijesku i školu rukometa za osobe s invaliditetom.

Kadetkinje
Više sa portala poduckun.net ...