Rukometašice "Liburnija Opatije" ovog vikenda startaju zapadnu drugoligašku sezonu - cilj je ponoviti prošlogodišnji rezultat

Autor: Nikola Cvjetović 21.09.2023

I ove će sezone kostur naše ekipe činiti mlade, potentne igračice i par iskusnijih, koje će predvoditi kapetanica Stafani Stakorić, kazala je Višnja Hrmić, trenerica i tajnica nabrojnijeg opatijskog ženskog sportskog kolektiva.

Opatija – Rukometašice "Liburnija Opatije" ove nedjelje (24. rujna) otvaraju zapadnu drugoligašku sezonu. U dvorani "Marino Cvetković" u Opatiji s početkom u 20 sati odigrati će utakmicu protiv RŠ "Karlovca". Nakon odrađenih priprema, Uprava kluba zadovoljna je odrađenim poslom, tvrde kako su Opatijke spremne za 2. HRL – zapad i kako očekuju rezultat podjednak lanjskom.

- I ove će sezone kostur naše ekipe činiti mlade, potentne igračice i par iskusnijih, koje će predvoditi kapetanica Stafani Stakorić. Iz našeg kluba u prvoligaše sredine otišle su Mirna Brusić i Zora Markov, obje u Zamet, te Karla Šegota u Rudar. Međutim, imamo i nekoliko povratnica u ekipu, ali i dolazaka iz drugih sredina. Reaktivirala se nakon pauze vratarka Kristina Afrić, nakon povrede se vratila Ema Mihelić, iz Umaga stigla Darija Hrelja, a iz Omišlja Irena Blažić. Stigla je i jedna mlada, perspektivna igračica iz Zameta - Ema Nižić. Uglavnom, smatram da ponovno kao lani, kada smo ligu završile na 5. mjestu, možemo ostvariti sličan rezultat, ako ne i bolji. Cure su kvalitetno trenirale. Mnoge su sezonu i radile u turizmu, tako da ih za zalaganje i dolaske na treninge moram pohvaliti s obzirom da one nisu profesionalke. Pripreme su s njima odradili kondicijski trener Sandro Gulja i naravno trener Jurica Filipović. U sklopu priprema odigrali smo turnir u Labinu - zapravo ukupno tijekom priprema odigrali smo pet utakmice s Rudarom, Porečom, Udarnikom, Umagom i jednu protiv muške U-15 momčadi Zameta – rekla je Višnja Hrmić, klupska tajnica i trenerica uoči početka nove sezone gdje će na drugoligaškom zapadu odmjeravati snage s klubovima s područja Zagrebačke, Istarske, Ličko-senjske i Primorsko-goranske županije.



Opatijski ženski rukometni kolektiv broji 100-njak članica, koje vrijedno treniraju u šest uzrasnih kategorija (seniorke, U-17, U-15, U-13, U-11, mini rukometu i školi rukometa). Kategorije U-17, U-15 i U-13 nastupaju u Prvoj Hrvatskoj rukometnoj ligi i županijskoj ligi, a mini rukometašice i U-11 ekipa u županijskoj ligi.


- Uvjeti za treniranje su nam vrlo dobri, no ono što nam trenutno nedostaje je uredski prostor. Veliki smo klub, najveći opatijski ženski kolektiv, i potrebno nam je mjesto na kojem možemo skladištiti neku opremu, izložiti naše pehare, držati klupsku arhivu... Nažalost, to nam sad stoji po privatnim prostorima i garažama. Međutim, vjerujem da ćemo uskoro riješiti taj naš problem – u realizaciji je i nadamo se da će nam Grad Opatija pomoći. Kao i drugim opatijskim sportašima koji treniraju u dvorani, imamo i problema s terminima. U opatijskom sportskom hramu održava se velik broj zabavnih, kulturnih, glazbenih manifestacija pa smo onda osuđeni tražiti termine po drugim dvoranama u okruženju. Najveći problem je zapravo Dora - izbor pjesme za pjesmu Eurovizije, kada smo bez dvorane gotovo mjesec dana, zaključila je Hrmić.


RK "Liburnija Opatija" uskoro priprema izbornu Skupštinu kluba. Uz izbor novog predsjednika i ostalih članova radnih tijela, namjera je bitno pojačati Upravu pa je Hrmić pozvala sve one koji se žele uključiti u rad i pomoći da se odazovu i pridruže ovom sportskom kolektivu koji već godinama okuplja veliki broj djevojka s područja cijele Liburnije.

Više sa portala poduckun.net ...