Rukometašice "Liburnija Opatije" s pripremama počinju sredinom kolovoza, a u međuvremenu u opatijskoj dvorani obnovit će se parket

Autor: Nikola Cvjetović 21.07.2024

Odmah po izlasku hrvatskih reprezentativaca iz opatijskog sportskog hrama, slijedi njegovo uređenje. Naime, 24. srpnja započinju radovi na obnovi parket, a sve bi trebalo biti dovršeno najkasnije do 25. kolovoza.

Opatija – Hrvatski rukometni reprezentativci u opatijskoj dvorani Marino Cvetković odbrojavaju zadnje dane pred odlazak na Olimpijske igre u Pariz, a poneki slobodni termin između njihovih priprema koriste mlađe opatijske rukometašice i čekaju svoj trenutak za ovjekovječiti svoje kratko druženje sa sportskim idolima.

- Svako ljeto, dok traje rukometna stanka, curama iz našeg kluba, koji žele trenirati i tijekom ljeta, ponudimo tu mogućnost. Ti treninzi nešto su ležerniji i opušteniji, a sada su i zaslađeni susretima s hrvatskim rukometnim reprezentativcima. Tako da imamo grupicu djevojčica koje vrijedno treniraju i čekaju zakazano okupljanje pred novu sezonu koje će biti sredinom kolovoza, odnosno pripreme će krenuti u ponedjeljak 12. kolovoza, govori Višnja Hrmić iz RK "Liburnija Opatija".



Odmah po izlasku hrvatskih reprezentativaca iz opatijskog sportskog hrama, slijedi njegovo uređenje. Naime, 24. srpnja započinju radovi na obnovi parket, a sve bi trebalo biti dovršeno najkasnije do 25. kolovoza.


- Početak priprema zakazan će biti na otvorenom. Razlog je uređenje parketa dvorane, o čemu su nas obavijestili iz Opatije 21. Prema informacijama s kojima sada raspolažem, gro naše lanjske ekipe ostati će na okupu. I dalje ćemo igrati s našim curama i pokušati napraviti i rezultatski iskorak u 2. HRL zapad u odnosu na lani. Naša igračica Lara Hunčak nakon što opdradi pripreme u Opatiji, seli u Varaždin na fakultet pa će nam biti dostupna samo za utakmice, a treninge će odrađivati u Varaždinu. Sve drugo ostaje isto, imamo nekoliko iskusnih igračica koje su bile lideri i lani, a s njima će zaigrati i značajan broj mladih igračica iz naše škole rukometa, rekla je Hrmić navodeći kako i dalje nastavljaju suradnju s Udrugom sporske rekreacije "Ad Liberos" i njihovim programom "Rukomet za sve" u kojeg se uključuju u izvedbu pojedinih sportsko-rekreativnih priredbi i druženja kojima se pokušava animirati osobe s invaliditetom da se bave sportom.

Seniorsku ekipu "Liburnija Opatije" i u novoj sezoni vodit će Jurica Filipović, a trener za fizičku pripremu biti će Sandro Gulja. Robert Skladany, Višnja Hrmić, Stefani Stakorić i Luana Zdrinšćak trenirat će mlađe kategorije.

- Stefani Stakorić i Luana Zdrinšćak, djevojke koje su potekle iz naše škole rukometa, do kraja godine postati će licencirane trenerice koje će raditi s najmlađim kategorijama, objasnila je Hrmić.

Više sa portala poduckun.net ...