Rukometašice, treneri i Uprava RK Liburnija Opatije okupili se uoči nadolazećih priprema

Autor: Nikola Cvjetović 02.08.2023

Foto RK Liburnija Opatija

Pripreme seniorki počinju 16. kolovoza.

Opatija - U utorak navečer u sportskoj dvorani Marino Cvetković, rukometašice Liburnije Opatije, treneri i dio članova Uprave okupili su se na sastanku u Sportskoj dvorani Marino Cvetković uoči nadolazećih priprema. Sastanku se odazvala većina igračica dok su neke bile opravdano odsutne zbog poslovnih obaveza.

- I dalje je naša politika kvalitetan rad i puno mladih potentnih igračica željnih dokazivanja. Ove godine u sezonu krećemo bez tri naše standardne igračice koje svoju karijeru nastavljaju u prvoligaškim klubovima što je i odraz kvalitetnog rada našega kluba. Vratarka Markov Zora i reprezentativka Mirna Brusić odlaze u redove ŽRK Zamet - Rijeka, a potencijalna reprezentativka Karla Šegota u redove ŽRK Rudar (Labin). Ovim putem im želimo puno sreće u novom okruženju, Zori puno obrana, a Karli i Mirni puno golova, istaknuto je na sastanku.

U redove opatijskog kluba pristupile su vratarke Kristina Afrić i Hana Kren te mlada perspektivna, potencijalna kadetska reprezentativka Daria Hrelja.

foto RK Liburnija Opatija

- Ovim putem im želimo dobrodošlicu i puno lijepih trenutaka u našem klubu. Što se tiče mlađih selekcija našeg kluba nove cure u našem klubu su rabljanke Mara Profaca i Leona Pahljina, Petra Cerovac iz Umaga i donedavno članica ekipe mlađih kadetkinja Zameta Ema Nižić, istakli su u klubu.


Seniorska ekipa s pripremama započinje 16. kolovoza, a njoj će biti priključeno i nekolicina mlađih kadetkinja. Ekipu će pripremati kondicioni trener Sandro Gulja i trener Jurica Filipović.

S obzirom da se u Opatiji odigravaju utakmice Svjetskog prvenstva U19 za rukometaše većina opatijskih rukometašica uključena je u rad i organizaciju smotre. Tako se ih ovih dana može vidjeti na mjestu zapisničarki, statističarki ili kao brisačice podova što je još jedan dokaz koliko vole sport kojim se bave.

foto RK Liburnija Opatija
Više sa portala poduckun.net ...