S radom započela novoosnovana Udruga sportske rekreacije "Ad Liberos"

Autor: Nikola Cvjetović 05.05.2023

Suzy Topić

- Nadamo se da će okolina prepoznati i podržati rad naše Udruge. Svakako se veselimo ovom izazovu, poručila je Topić.

Opatija - Početkom ovoga mjeseca osnovana je nova Udruga za sport i rekreaciju koja naglasak svoga djelovanja stavlja na promociju sportske rekreacije i zdravlja kod djece i mladih kao i kod djece s teškoćama u razvoju i osoba sa invaliditetom.

- Želja nam je vratiti djecu i mlade na sportska igrališta i u prirodu. Sve to želimo ponuditi svim dobnim skupinama i kategorijama. Naš rad odvijati će se na raznim lokacijama kroz bezbroj projekata i manifestacija. Cilj nam je u naše aktivnosti uključiti i što veći broj i djece sa teškoćama u razvoju i osoba sa invaliditetom kako bi i njima pružili sve čari uživanja u sportskim aktivnostima, a kroz iste radili na poboljšanju njihove motorike. Smatramo da sport i sportske aktivnosti moraju biti dostupne svima. Socijalno uključivanje djece sa teškoćama u razvoju i osoba sa invaliditetom u aktivnosti sportsko-rekreativnog načina života koji je prilagođen njihovim mogućnostima od velike je važnosti kao i njihova integracija u društvo, istaknula je predsjednica ijedna od osnivačica Udruge Suzy Topić koja je ovu priču započela s Dijanom Dodić iz Udruge osoba sa invaliditetom grada Opatije te Ivonom Dujak kao zdravstvenom savjetnicom.

U rad Udruge uključila se nekolicina volontera, a već ubrzo sa svojim polaznicima kreću na ljetni sportski kamp. Nakon toga očekuje nas i škola rukometa na pijesku za osobe sa invaliditetom kao i mnoštvo drugih sportsko-rekrativnih događanja.

- Nadamo se da će okolina prepoznati i podržati rad naše Udruge. Svakako se veselimo ovom izazovu, poručila je Topić.

Više sa portala poduckun.net ...