Najavljeno 52. izdanje Istarske rivijere u Opatiji

Autor: Nikola Cvjetović 12.03.2024

Ove godine će se turnir Istarske rivijere u Opatiji održati od 17. do 24. ožujka.

Opatija - Ove godine održava se 52. puta po redu Istarska Rivijera – ITF World Tennis Tour u Poreču, Rovinju i Opatiji.

Prošlogodišnja Istarska rivijera bila je vrlo uspješna i prošla je u dominaciji naših mladih tenisača: Dino Prižmić je osvojio turnir u Poreču, Matej Dodig turnir u Rovinju, a Luka Mikrut je igrao polufinale u Opatiji. Luka Mikrut je u parovima osvojio turnire u Poreču i Opatiji, ali je nažalost u Opatiji poražen u finalu. Turnir u Opatiji su obilježili tenisači iz Ukrajine. Ukrajinski Davis Cup reprezentativac Viacheslav Bielinskyi osvojio je turnir u pojedinačnoj konkurenciji, a zajedno sa sunarodnjakom Oleksandrom Ovcharenkom osvojio je turnir i u konkurenciji parova.

A krajem godine velika nagrada za nas organizatore od ITF-a – International Tennis Federation. Naš turnir u Opatiji dobio je prestižnu nagradu - "ITF Tournament Recognition Award". To je nagrada koju ITF dodijeljuje najbolje organiziranim turnirima iz svake kategorije - koja se dodijeljuje temeljem ankete igrača o kvaliteti organizacije i zadovoljstvu igrača na turniru. To je veliko priznanje i satisfakcija svima nama koji smo u organizaciji turnira već dugi niz godina, ali i Opatiji i opatijskom sportu.

Ove godine će se turnir Istarske rivijere u Opatiji održati od 17. do 24. ožujka. Teniski klub Top Spin je glavni organizator turnira, a Teniski klub Opatija je suorganizator koji osigurava teniska igrališta i dio troškova turnira. Opet očekujemo kvalitetan i zanimljiv turnir na kojem će nastupiti tenisači iz čitavog svijeta, poručili su iz TK Opatija.

Više sa portala poduckun.net ...