Svjetsko juniorsko prvenstvo u rukometu popunilo turističke kapacitete u Varaždinu, Koprivnici, Rijeci i Opatiji

Autor: Nikola Cvjetović 16.08.2023

Uniline je, kao dugogodišnji partner i sponzor, s Hrvatskim rukometnim savezom odradio ključnu ulogu u organizaciji IHF Svjetskog prvenstva koji je u Hrvatsku doveo preko 800 mladih sportaša i preko 150 službenih osoba te stotine navijača i ljubitelja rukometa iz 32 zemlje diljem svijeta. Hrvatska ima veliki potencijal u razvoju sportskog turizma kojeg već niz godina razvija Uniline grupa.

Varaždin – Hrvatska ima veliki nedovoljno iskorišteni potencijal u razvoju sportskog turizma, a dobar put kako ga možemo na najbolji način iskoristiti pokazuje organizacija Svjetskog juniorskog prvenstva u rukometu koje se odvijalo 12 dana u Hrvatskoj kroz čak 116 utakmica u četiri hrvatska grada. Prvenstvo je završilo velikim finalom u Varaždinu na kojem je Hrvatska u nedjelju osvojila brončanu medalju.

Hrvatski rukometni savez je s Unilineom, vodećom destinacijskom menadžment kompanijom u Hrvatskoj i regiji jugoistočne Europe, uspješno organizirao Svjetsko juniorsko prvenstvo koje je u Hrvatsku dovelo preko 800 mladih sportaša i preko 150 službenih osoba, te stotine navijača i ljubitelja rukometa iz 32 zemlje diljem svijeta. U organizaciji turnira sudjelovalo je više od 100 turističkih i sportskih profesionalaca. Organizacija je uspješno popunila smještajne i ugostiteljske kapacitete gradova domaćina - Varaždina, Koprivnice, Rijeke i Opatije. Gosti iz europskih zemalja, posebice Islanđani, Danci, Norvežani, Šveđani i Francuzi iskoristili su dolazak na turnir kako bi obišli Hrvatsku te su svoj boravak produžili na dane nakon završetka turnira.

Uniline, kao partnerska agencija Hrvatskog olimpijskog odbora (HOO) i najvažnijih sportskih saveza u Hrvatskoj, već dugi niz godina organizira treninge i natjecanja na različitim razinama sportske važnosti. U suradnji s Hrvatskim olimpijskim odborom i Hrvatskom turističkom zajednicom Uniline je pokrenuo i poseban projekt za aktiviranje potencijala sportskog turizma, pod nazivom Sportska destinacija Hrvatska.


“Hrvatska juniorska rukometna reprezentacija napravila je veliki uspjeh i osvojila brončanu medalju na Svjetskom juniorskom prvenstvu u rukometu. Na tome im od srca čestitam i ponosan sam na naše mlade igrače. Sportski turizam donosi niz koristi lokalnim sredinama, a Hrvatska ima veliki potencijal za razvijanje tog segmenta turizma. Kao bivši sportaš vidim veliku priliku da razvojem sportskog turizma obnovimo i sportsku infrastrukturu diljem zemlje, što donosi brojne prednosti mladim sportašima, ali i svim rekreativcima i općenito kvaliteti društvenog života, posebno u manjim sredinama. Kvalitetnom organizacijom ovakvih svjetskih natjecanja pozicioniramo se još bolje kao zemlja domaćin i kao zemlja zdravlja i sporta koju vrijedi posjetiti”, izjavio je Goran Šprem, voditelj odjela sporta Unilinea.

Do sada je Uniline organizirao niz različitih sportskih natjecanja i organiziranih priprema za razna sportska natjecanja te je već više od deset godina predvodnik sportskog turizma u Hrvatskoj. Sportski turizam je važan element produžetka turističkog prometa van glavne ljetne turističke sezone i jačanja kvalitete turističke ponude diljem Hrvatske.

Više sa portala poduckun.net ...