[VIDEO] Talentirana tenisačica "Rukavca" Monika Pošćić, osvajačica Mastersa regije do 9 godina: "Želim putovati svijetom i biti vrhunska igračica i trenerica"

Autor: Nikola Cvjetović 22.11.2023

Monika nije na teniskim terenima nadjačala samo djevojčice njezinog uzrasta, već i dječake.

Rukavac – Devetogodišnja Monika Pošćić, članica Tenis kluba Rukavac, pobjednica je nedavno održanog teniskog Mastersa primorsko-goranske i istarske regije za tenisačice i tenisače do 9 godina. Nakon četiri održana turnira i odigranog Mastersa na rang listi nalazi se na prvu mjesto u mješovitoj konkurenciji. Monika nije na teniskim terenima nadjačala samo djevojčice njezinog uzrasta, već i dječake.

- Nije bilo lako, ali uspjela sam. Jako sam sretna zbog osvojenog pehara, govori učenica trećeg razreda osnovne škole u Rukavcu koja svakodnevno trenira na terenima sportskog centra Damar pod paskom i budnim okom trenera Marka Šepića i njegovog pomoćnika Nike Bagarića.

Monika tenis trenira oko tri godine, no posljednjih godinu i pol dana vrlo intenzivno. Uvjeti za rad, kako kažu njezini roditelji Maja i Gordan, su joj odlični. Sve joj je relativno blizu kući i školi, klub raspolaže s vanjskim terenima za igru, ali i zatvorenom dvoranom, a njihova kćer, koja obožava sport, od tenisa se nije htjela odvojiti ni tijekom ljeta dok su njezini suigrači uglavnom vrijeme provodili na kupanju. To je potvrdio i trener Šepić dodavši kako se radi o vrlo upornoj, dosljednoj djevojčici koja voli raditi, a k tome je i izuzetno talentirana.

- Čim je uhvatila reket u ruke, na prvom treningu, vidjelo se da ima smisla, da je talentirana. Uz to, motivirana je za rad pa smo joj u odnosu na drugu djecu njezinog uzrasta malo pojačali treninge, odnosno uz treninge u grupi ima i one individualne. Mogao bih reći da ju krasi sportska inteligencija, a za svoju dob i vrlo zrelo reagira. Imamo odličnu komunikaciju i stvarno je s njom "gušt delat", rekao je Šepić.

Monika i njezin trener Marko Šepić

Monika naravno želi biti vrhunska, profesionalna tenisačica, ali i trenerica, želi putovati svijetom pa nije ni čudo što su joj uzori upravo on koji to čine. Kada ju upitate za teniske idole, odgovara Donna Vekić, Jelena Ribakina i Goran Ivanišević.

- Monika ovog proljeća kreće s novim ciklusom. Prelazi na veći teren i mekše loptice mijenja onim tvrđima. Cilj je da dogodine u konkurenciji djevojčica do 10 godina u regiji bude plasirana među prve četiri i da izbori odlazak na državno prvenstvo. Mislim da za to ima dobre šanse, baš kao i za dobar rezultat na državnoj smotri. Za usijeh u tenisu treba se posložiti puno faktora, a jedan od njih je i podrška roditelja. Baviti se tenisom znači puno odricanja, ali Monikini roditelji prate ju u njezinim željama i odlična su joj podrška, rekao je Šepić.

Monika i njena sestra Melani

Kada Moniku pitate što je važno za uspjeh u tenisu prije svega reći će vam koncentracija, biti fokusiran na igru, redovito trenirati i to ne sa bilo kime nego sa svojom ekipom: Matijasom Ljubičićem, Chiarom Puhalj, Ivanom Žicem, Diegom i Dorom Martinović, Emom Budelj...

- Odlična sam učenica, imam sve pet u školi, a svaki slobodan trenutak iskoristim za tenis. Ipak, stignem se i igrati na igralištu u Bregima. Moj tata svira harmoniku pa sam se i ja odlučila i učim svirati, ali ne idem u glazbenu školu – mislim da bih onda bila preopterećena obavezama i da ne bih mogla ići na tenis onoliko koliko želim, rekla je devetogodišnja Monika čija je sestra Melani krenula njezinim stopama i baš kao i ona u ruke uzela teniski reket.

VIDEO

Više sa portala poduckun.net ...