[FOTO] 52. Istarska rivijera završila pobjedom hrvatskog para

Autor: Nikola Cvjetović 26.03.2024

U finalnom dvoboju parova u subotu susreli su se hrvatski par Poljičak / Mikrut i talijanski par Campagnucci / Sorentino. Pobijedila je hrvatska kombinacija rezultatom 2:0 (6:4, 6:2).

Opatija - Završila je 52. Istarska rivijera iz serije Croatia M15 Opatija 2024. Treći je to u nizu teniski turnir, a nakon Poreča i Rovinja. Najstariji je to teniski međunarodni turnir u Hrvatskoj. Od pred kvalifikacija, kvalifikacija i glavnog turnira bila su u konkurenciji 150 tenisača iz više od 30 zemalja. U dva kruga kvalifikacija za osam mjesta za ulazak u ždrijeb glavnog turnira od 36 igrača borila su se 122 tenisača. U parovima 16 najbolje rangirana para igrala su za naslov ovogodišnjeg izdanja turnira.

U finalnom dvoboju parova u subotu susreli su se hrvatski par Poljičak / Mikrut i talijanski par Campagnucci / Sorentino. Pobijedila je hrvatska kombinacija rezultatom 2:0 (6:4, 6:2). Tom pobjedom Luka Mikrut postao je trostruki pobjednik ovogodišnje serije Istarska rivijera 2024. U Poreču sa Bill Alenom, a u Rovinju i Opatiji sa Poljičak Miliem.

Polufinalni dvoboji u pojedinačnoj konkurenciji bili su kvalitetni, borbeni i neizvjesni sve do zadnjeg udarca reketom. Mili Poljičak sastao se sa Talijanom Arnaboldij Federikom. Nakon 3 sata i 13 minuta bolji je bio Arnaboldi rezultatom 2:1 (1:6, 7:6,6:4) U drugom susretu susreli su se Ukrainac Ovcharenko Oleksandr i Austrijanac Sorger Sebastian. Bolji je bio Ovcharenko rezultatom 2:0 (6:4, 7:5).

Na kraju, viđeni tenis na našem turniru bio je na visokom nivou. Kvalitetan, borben i zanimljiv i popraćen sa velikim brojem gledalaca svih dana trajanja turnira. Mi, kao organizatori turnira, možemo bit zadovoljni sa svim prikazanim i nivoom organizacije samoga turnira, poručili su iz TK Opatija.

U fotogaleriji pogledajte detalje sa zadnjih mečeva.

Završena 52. Istarska rivijera iz serije Croatia M15 Opatija 2024.

Više sa portala poduckun.net ...