[TENIS] Kastavac Rene Bertos dvostruki pobjednik HEP prvenstva Hrvatske do 14 godina; Opatijka Mia Brozina zlatna u parovima

Autor: Nikola Cvjetović 24.05.2024

Liburnijski tenisači ostvarili zapažene rezultate na PH do 14 godina što se održalo na terenima HATK Mladost u Zagrebu.

Kastav - Rene Bertos (Kastav) i Sophia Isabella Santos (Zagi) pobjednici su HEP prvenstva Hrvatske do 14 godina koje se od subote igralo na terenima HATK Mladost u Zagrebu.

Bertos je u završnom dvoboju slavio protiv Ivana Bobetića (Đakovo) sa 6:0, 6:0, a potvrda njegove dominacije na ovom prvenstvu je i podatak da je u pet odigranih mečeva ukupno izgubio samo tri gema. Prvenstvo je zaključio s dvostrukom krunom s obzirom na to da je u srijedu osvojio naslov i u konkurenciji parova (partner Manuel Matešić).

Santos (prva nositeljica) je, pak, u finalu nadjačala Martu Džanić (Top Spin) - 6:1, 6:2. Ona je također ovog tjedna bila prejaka za konkurenciju te je turnir završila bez izgubljenog seta.

Mia Brozina (TK Opatija) u konkurenciji djevojaka do 14 godina došla je do svog trećeg naslova na PH u igri parova. U finalnom susretu, izvrsnom i napetom meču, igrajući s partnericom Koranom Barišić (HTK Zagreb), pobijedila je par Santos/Jerković (obje Zagi) sa 6:4, 1:6, 10:7.
- Time je Mia našla utjehu za bolan poraz u četvrtfinalu pojedinačne konkurencije gdje je nakon odličnog ulaza u meč pala u razini te je Aleksandra Kardum (Zadar) zasluženo slavila sa 6:7, 6:2, 6:3, poručili su iz TK Opatija.

S lijepim rezultatima u TK Kastav stigla je još jedna lijepa vijest. Rene Bertos i Manuel Matešić osigurali su mjesto u reprezentaciji i nastup na najjačem reprezentativnom natjecanju u Evropi do 14 godina koje će se ove godine u lipnju mjesecu održati u Istanbulu.

Više sa portala poduckun.net ...