Tenisačica "Kastva" Lea Bertos viceprvakinja Hrvatske do 10 godina

Autor: Nikola Cvjetović 10.10.2023

Na Mastersu u Dubrovniku, Lea je u finalu poražena od Anamarije Rebić (TK Ponikve, Zagreb) rezultatom 4:1, 4:0.

Kastav - Lea Bertos, članica Tenis kluba Kastav, viceprvakinja je države do 10 godina. Na Mastersu u Dubrovniku, Lea je u finalu poražena od Anamarije Rebić (TK Ponikve, Zagreb) rezultatom 4:1, 4:0. Učenica petog razreda OŠ Srdoči, svakodnevno trenira u Kastvu pod vodstvom trenera Nina Juračića. Leu krasi brzina, agilnost, spretnost, a njezino petogodišnje ulaganje u ovaj sport sada je rezultiralo srebrom na prvenstvu Hrvatske.

- Izuzetno smo zadovoljni postignutim rezultatom. Lea sada prelazi u stariju uzrasnu kategoriju, onu do 12 godina pa slijedi jedna faza prilagodbe. No, završetak nadmetanja u konkurenciji djevojčica do 10 godina okrunila je na najbolji mogući način. Sada su na redu turniru u Rabcu, Opatiji..., istaknuo je njezin otac i trener Ronald Bertos.

Tenis je u obitelji Bertos svakodnevica. Uz nju i oca, tenisom se bavi i njezin brat Rene Bertos koji također ostvaruje zapažene rezultate, višestruki je državni prvak u tenisu u različitim uzrasnim kategorijama.

Lea je ove godine osvojila i dva turnira za uzrast do 12 godina što dokazuje da se radi o perspektivnoj sportašici. Za njezin uspjeh, smatraju treneri zaslužno je i okruženje u kojim se bavi tenisu, koje broji velik broj kvalitetnih igrača, starijih natjecatelja od kojih može puno učiti.

Više sa portala poduckun.net ...