Titule državnih prvaka stigle u Kastav: Lucija Cerović i Rene Bertos nižu sjajne sportske uspjehe

Autor: Nikola Cvjetović 18.05.2022

Podsjetimo, Rene je u siječnju ove godine već stekao dvostruku krunu državnog prvaka u singlu i parovima na Dvoranskom državnom prvenstvu u kategoriji 12 godina.

Rene Bertos

Kastav - Izuzetan uspjeh tenisača iz naše županije na Otvorenom državnom prvenstvu u kategoriji 12 godina održanog u Čakovcu 07.05.-12.05.2022., na kojem je Rene Bertos, član tenis kluba Kastav, stekao naslov državnog prvaka, a Lucija Cerović, članica Tenis kluba Kvarner, zajedno sa Martom Đanić (TK Ponikve) stekla naslov državne prvakinje u parovima pobijedivši rezultatom 6:0 6:2 protivnice Koranu Barišić i Ana Mariju Rebić (obje TK Ponikve).

Rene je u finalu rezultatom 6:3 6:0 nadjačao svoga protivnika iz Splita Duju Draču te osvojio naslov državnog prvaka u kategoriji 12 godina po drugi put. Naime, Rene je u siječnju ove godine već stekao dvostruku krunu državnog prvaka u singlu i parovima na Dvoranskom državnom prvenstvu u kategoriji 12 godina. Rene je dan prije finala, dok je igrao polufinali meč u parovima sa svojim klupskim kolegom Manuelom Matešićem, istegnuo trbušni mišić nakon čega su nažalost morali predati meč. Međutim, unatoč ozljedi sljedeći dan upio je odigrati finalni meč u singlu i potvrditi da je najbolji tenisač u Hrvatskoj u svojoj kategoriji.

Na Tennis Europe turniru u Čakovcu 2. ranga koji se održao tjedan dana neposredno prije državnog prvenstva, a na koji dolaze ponajbolji tenisači iz cijele Europe, Rene je prošao svoju grupu tako da je pobijedio tri igrača (Francuza, Slovenca i Mađara) te se plasirao u četvrtfinale kao jedini hrvatski predstavnik kod dječaka. Nakon toga ostvario je pobjedu protiv Austrijanca (7:5 6:0), zatim Mađara (6:3 6:0) i susreo se u finalu s Francuzom Luca Iliescu koji ga je ovaj put nadjačao (2:6 1:6) te je na kraju Rene osvojio 2. mjesto.

Više sa portala poduckun.net ...