Trener HNK Rijeka Radomir Đalović: U svakoj utakmici idemo na pobjedu

Autor: Nikola Cvjetović 16.10.2024

U srazu protiv momčadi s kojom su Bijeli otvorili prvenstvo momčad Radomira Đalovića očekuje potpuno drugačija utakmica od one na Rujevici i to protiv momčadi koja je istinski spoj mladosti i iskustva.

Rijeka - Nogometaši Rijeke u petak 18. listopada od 18 sati gostuju kod Lokomotive u 10. kolu SuperSport HNL-a. U srazu protiv momčadi s kojom su Bijeli otvorili prvenstvo momčad Radomira Đalovića očekuje potpuno drugačija utakmica od one na Rujevici i to protiv momčadi koja je istinski spoj mladosti i iskustva.

– Imali smo dva tjedna stanke tijekom kojih smo dobro trenirali i radili. Imali smo nekih problema s ozljedama koji i danas postoje, ali reprezentativci su se vratili i vidjet ćemo do petka tko će sve biti na raspolaganju. Čeka nas teška utakmica, prošle sezone nas je Lokomotiva zaustavila kada smo lovili naslov prvaka i to nam mora biti motiv za petak kada očekujem da budemo pravi i da od prve minute idemo po pobjedu, rekao je Radomir Đalović.

Rijeka je u reprezentativnoj stanci odigrala dvije pripremne utakmice, a posebno onda protiv Kopra je smjer za kojeg Đalović očekuje da njegovi igrači slijede.

– Nedostajali su nam igrači, ali protiv Kopra su odlično odgovorili igrači koji su igrali. Mislim da je to dobar trag na kojem moramo nastaviti i protiv Lokomotive probati što više dolaziti u situacije za postići pogodak.

Kada je riječ o Lokomotivi to je momčad koja u riječkim redovima uživa poštovanje.

– Lokomotiva ima kontinuitet struke, trenera koji je dugo s njima, koji zna s mladim igračima… Uz njih imaju iskusne Čopa i Leovca, odličnog Goričana… Otišlo im je puno igrača, treba im vremena, ali su neugodni i imaju svoje kvalitete. Analizirali smo ih, gledali njihove utakmice, igraju agresivno i dolaze u završnicu s puno igrača. Opasni su i nadam se da ćemo ih onemogućiti u nekim velikim prilikama.

Podvukao je Đalović još nešto.

– U svakoj utakmici idemo na pobjedu, tako i treniramo. Željeli smo pobijediti i protiv Hajduka i protiv Slaven Belupa. Ovaj klub je navikao tako igrati i to prihvaćamo. Nekada ne ide jer je suparnik dobar ili mi nismo kakvi bismo trebali biti da bismo pobijedili. Imamo imperativ, ali to je nogomet, moramo trenirati još bolje i onda će doći rezultati.

Uz trenera utakmicu je najavio i iskusni branič Ante Majstorović.

– Iza nas su dva tjedna napornog rada kako bismo što spremniji ušli u novi prvenstveni ciklus. Lokomotiva je nezgodna momčad, spoj mladosti i iskustva, bit će sigurno teško ako ne uđemo maksimalno u utakmicu. Ako budemo kakvi znamo mislim da smo kvalitetniji i da to možemo pokazati, rekao je Majstorović.

Ove sezone je u srcu obrane igrao i s Radeljićem i Galešićem…

– Već sam iskusan igrač pa mi se nije teško prilagoditi u dobru momčad. Radeljić i Galešić su dva iskusna igrača i s obojicom mi je drago igrati, zaključio je Ante Majstorović.

Konferenciju za medije pogledajte na poveznici u nastavku.

VIDEO

Više sa portala poduckun.net ...