U godini jubileja vraćeno staro ime – NK Mune ponovo na zelenim travnjacima

Autor: Nikola Cvjetović 15.03.2022

Uz simpatizere i članove kluba ovom promjenom bit će zadovoljni i 'Grdi pasi', odnosno vatreni navijači kluba s Crikvene Drage.

Mune – Nogometni kub Matulji od prošlog tjedna ponovo nose staro/novo ime – Mune. Nogometaši s Crikvene Drage ponovo će diljem županije nastupati pod imenom koje su proslavili u posljednjih 25 godina.

- Kako smo se teško nosili s novim normalnim napokon smo se odlučili za staro poznato i dobro te smo odlučili vratiti ime i to u godini kada obilježavamo ne malih 25 godina osnutka kluba. Kako se ideja o promjeni proteže već dugo vremena, nastojali smo to prezentirati u najboljem svjetlu te smo naišli na veliku podršku mjesne zajednice i mjesnog odbora na čelu s Ivanom Mihaljekom. Uz to ideja je prezentirana i načelniku Vedranu Kinkeli kako bi i Općina Matulji bila upoznata s namjerama te smo i tu naišli na veliku podršku. Zbilja nam je bitno da Općina Matulji prepoznaje naš rad i da nam je velika podrška u našem radu i zalaganju. Te kako imamo zajednički jezik i kako u budućnosti možemo računati da zajedničkim naporima nastavimo promicati sport u našem kraju, poručili su iz Uprave kluba.

Klub je kroz godine rastao i stasao u stabilnog županijskog prvoligaša.

- Nastavljamo raditi i graditi stabilnost za buduće naraštaje našega kluba. Iako smo trenutno u nezavidnoj situaciji glede ljestvice, stav kluba je jasan i čekamo da krenemo u borbu za bodove kako bi malko odahnuli. Kao i prijašnjih godina klub u suradnji s Općinom Matulji organizira memorijalni turnir Miloš Dujmović te U11 Riviera cup, gdje se nadamo da nas ove godine COVID-19 neće zaustaviti u pripremi internacionalnog turnira. Uz to iako je prošle godine bio prvi memorijalni turnir Aleksandar Šneler, nažalost u smanjenom broj glede restrikcija uzrokovanih pandemijom, ove godine se nadamo jednom ozbiljnom turniru s velikim odazivom svih prijatelja i sportskih poznanika našeg prerano preminulog predsjednik, dodali su iz Uprave.

Također, kako ističu izvan sportskih rezultata trude se osigurati što bolje uvjete treniranja najmlađih snaga kluba.

- U suradnji s našom Općinom Matulji nastojimo uvesti autobusne linije koje bi rasteretile roditelje i povezale igralište s centrom Matulja. Uprava si je ujedno zadala ciljeve rješavanja imovinsko-pravnih pitanja, kako bi se danas sutra mogli realizirati planovi novih ulaganja u sportski kompleks. Ujedno nastojimo kao udruga zaposliti osobe iz kraja u vidu održavanja kompleksa, jer ovo nije samo pitanje sporta već dobrobiti za cijelu lokalnu regiju, zaključili su iz kluba.

Više sa portala poduckun.net ...