[U OKU KAMERE] Boćari Studene pobjednici turnira u Lignju

Autor: Radovan Trinajstić 19.08.2024

Bk Studena: Josip Afric, Marko Bradičić, Alen Dretvić

Boćari Studene nakon dosta napora tijesnim rezultatom pobijedili su ekipu Lovranske Drage...

Liganj - U sklopu programa proslave tradicionalne pučke veselice Rokova, u Lignju je održan međunarodni boćarski turnir u organizaciji boćarskog kluba BK Liganj. Na turniru je sudjelovalo 16 ekipa i to: Lovranska Draga, Mošćenička Draga, Pobri, Opatija, Studena, Rubeši, Poljane, Veprinac , Zastenice - Čavle, Košana - Pivka (Slo), Frankopan - Grad Grobnik, ženska ekipa Kastav, Dražice, Sveti Martin - Buzet, Korensko i domaćin Liganj. Sve ekipe bile su podijeljene u dvije grupe koje su u jutarnjem terminu svoja natjecanja odigrali na jogu u Lignju i Lovranskoj Dragi.

Bk Lovranska Draga: Zdenko Lazarić, Pino Mihalić, Mauricio Sirotnjak, Ivan Trušnovec

Dvije ponajbolje ekipe iz svake grupe sastale su se u polufinalu na boćalištu u Lignju. U popodnevnom polufinalu ekipa Lovranske Drage bila je bolja rezultatom 10:7 od ekipe Sveti Martin - Buzet, dok u drugom polufinalu rezultatom 13:4 ekipa Studene pobijedila je slovensku ekipu Košana - Pivka. Boćari Studene nakon dosta napora tijesnim rezultatom 9:8 pobijedili su ekipu Lovranske Drage čime su osvojili 1. mjesto na ovom turniru. Pobjedničku ekipu Studene činili su boćari: Josip Afrić, Marko Bradičić i Alen Dretvić. U borbi za 3.mjesto boćari Svetog Martina iz Buzeta rezultatom 13:7 nadigrali su slovenske boćare iz ekipe Košana - Pivka. Za najboljeg u izbijanju butina proglašen je boćar Toni Mrak (BK Veprinac), a u koštavanju boćar domaćina BK Liganj Robert Viskić.

Bk Sveti Martin: Jan Počekaj, Elvis Čelnika, Dalibor Jurada

Organizator ovog natjecanja na kraju je nagradio četiri ponajbolje ekipe s peharima i medaljona za ostvareni plasman. Samo natjecanje proteklo je u sportskom nadmetanju i lijepom druženju svih sudionika ovog boćarskog turnira.

Bk Košana: Aljoša Morelja, Andrej Krebalj , Jože Štradioš
Više sa portala poduckun.net ...