[U OKU KAMERE] Riječani poraženi u pripremnoj utakmici, Slaven Belupo slavio s 1:2

Autor: Marijana Šepić Bjelobaba 16.12.2022

Riječka kiša i magla i ovoga puta su obilježile utakmicu, susret je poslužio kao odlična simulacija za prvoligaški ogled u zimskim uvjetima.

Rijeka - Nogometaši Rijeke poraženi su od Slaven Belupa (1:2) u pripremnoj utakmici odigranoj na stadionu HNK Rijeka. Riječka kiša i magla i ovoga puta su obilježile utakmicu, susret je poslužio kao odlična simulacija za prvoligaški ogled u zimskim uvjetima.

U šestoj minuti Halilović je okušao udarac s 20 metara iz slobodnog udarca, ali lopta je išla ravno u ruke vratara Čovića. U 15. minuti prilika za Slaven, nakon ubačaj s desne strane, Christopoulos pucao je glavom pored gola.

Hoxha je u 24. minuti najavio svoj niz pokušaja, a gosti su poveli u 32. minuti. Hoxha je podvalio loptu za Mudražiju koji je ubacio Krstanović prsima ugurao loptu u mrežu – 0:1

Samo dvije minute kasnije Slaven je udvostručio prednost. Hoxha je primio dugu loptu i uspio lijevom nogom pored Grgića pogoditi suprotni kut u malu mrežicu – 0:2.

U 35. minuti Djouahra je pokušao s 25 metara, a minutu kasnije Selahi je ubacio, ali udarac glavom Obregon završio je u rukama vratara Slavena.

Hoxha je bio najopasniji u redovima Slavena, do kraja prvog dijela imao je još dva opasna udarca prema golu Rijeke.

Rijeka je smanjila u 41. minuti. Selhaijev pokušaj udarca je blokiran, lopta mu se opet odbila, a veznjak Rijeke odlično je pronašao Marina koji je sjajnim udarcem zatresao mrežu – 1:2.

U 50. minuti velika prilika za Slaven, ali nakon ubačaja s lijeve strane gostujući napadači nisu najbolje reagirali, a Smolčić je izbio loptu u korner.

Dvije minute kasnije snažan udarac Crnca, Zlomislić je odbio. U 60. minuti Vrančić je ubacio iz slobodnog udarca, Frigan je glavom pucao pored gola.

U 62. minuti Rijeka je bila blizu drugog gola. Djouahra je ubacio, loptu je prenio Marina, a udarac glavom Jurića zaustavila je vratnica.

Do kraja utakmice Slaven je prijetio preko Manaja koji je, nakon ubačaja s desne strane, pucao pored gola.

Rijeka je do kraja imala još jednu veliku priliku. Vrančić je ubacio iz slobodnog udarca, lopta je pala pred Djuričina čiji je udarac sjajno obranio vratar Marković.

Više sa portala poduckun.net ...