[U OKU KAMERE] ŠRK Ičići pobjednik 29. Velog Kupa Preluka

Autor: Nikola Cvjetović 28.09.2022

Tradicionalni Kup održan je po 29. put uz sudjelovanje velikog broja timova. Vremenske prilike bile su naklonjene natjecateljima i organizatorima tako da se može reći da je natjecanje i druženje prošlo u idiličnom raspoloženju.

Preluk - Prošle subote u kasnijem terminu nego što je uobičajeno održan je Veli Kup Preluka. Ukupno je ulovljeno preko 35 kilograma ribe a najveći primjerak ulovio je Marijo Milić čiji je primjerak težio 336g. Treće mjesto na natjecanju osvojila je ekipa Preluk 1 u sastavu Vojko Srdoč i Josip Korić koji su ukupno ulovili 3,764 kg. Drugo mjesto osvojili su prošlogodišnji pobjednici iz ekipe SRD Kostrena u sastavu Krešimir i Marijo Milić ulovivši 4,402 kg. Pobjedu su odnijeli Josip Zrinšćak i Igor Plahuta iz ŠRK Ičići s ulovljenih 4,586 kg.

Organizatori iz SRD-a Preluk, kao i obično, u suradnji sa sponzorima osigurali su vrijedne nagrade. Tako je svaki od natjecatelja dobio prigodnu majicu, a tri prvoplasirane momčadi nagrađene su i dodatnim nagradama. Prvoplasirana ekipa je tako osim medalja, pehara i prijelaznog pehara osvojila i vrlo vrijedni krčki pršut težine desetak kilograma. Nagrade za drugo i treće mjesto osigurane su u suradnji s tvrtkom Nevico. Za treće mjesto nagrada je bio ribarski štap, a za drugo mašinice za štap.

- Nakon vaganja priznanja i nagrade podijeljene su na tradicionalnom mjestu „pod strehun“ uz prigodni domjenak. Nadamo se da su svi uživali. Zahvaljujemo svim natjecateljima, svima koji su sudjelovali u organizaciji kao i sucu natjecanja, gospodinu Strmečkom. Vidimo u još većem broju i na sljedećem Kupu koji će biti organiziran jubilarni 30 puta, poručili su organizatori iz SRD-a Preluk.

Više sa portala poduckun.net ...