[U OKU KAMERE] U Lovranu održano Prvenstvo Hrvatske za mlade boćare U15

Autor: Radovan Trinajstić 08.07.2024

Najuspješniji igrač Prvenstva je Tian Baričević, BK Vodnjan koji je osvojio tri titule državnog prvaka uz srebro u disciplini preciznog izbijanja.

Lovran - Nedavno višednevno Prvenstvo Hrvatske za mlade boćare U15 uspješno je održano u Lovranu. Organizator i domaćin bili su članovi BK Lovran. Na ovogodišnjem natjecanju ponajboljih kadeta i kadetkinja Hrvatske u bacanju nastupilo je njih 64 s područja Istre, Dalmacije i Primorsko goranske županije. Organizator natjecanja bio je Hrvatski boćarski savez. Ovo višednevno natjecanje održano je na boćalištima Lovran, Ika, Liganj i nedavno novoobnovljenom boćalištu u Poljanama.

Sva finalna natjecanja po disciplinama održana su na lovranskom jogu. Svoja znanja i umijeća u boćanju mladi su prikazali u 6 športskih disciplina, dobro znanim klasičnim disciplinama pojedinačno, parovi, te blizanje i izbijanje u krug kao i u 3 tehničke discipline, brzinsko izbijanje, štafetno brzinsko izbijanje i precizno izbijanje.

Voditelj takmičenja bio je Davor Jelovica iz Kastva , a za regularnost natjecanja pobrinuli su se suci Jelovica, Kastav , Damir Zrinšćak, Poljane, Lucijan Srdoč, Jadranovo i Ivan Silov, Rijeka.

U pojedinačnom natjecanju do svog drugog naslova državnog prvaka odličnom igrom došao je boćar Tian Baričević, BK Vodnjan koji je u finalu rezultatom 13:6 bio bolji od Luke Tomića, BK Sveti Jakov. Treće mjesto osvojio je boćar Luka Dorić , BK Vargon Rijeka.

U istarskom finalu Tian Baričević, BK Vodnjan i Tino Majcan, BK Pazin u finalu bili su bolji od boćarskog para Bk Pazin , Manuela Matoševića i Erika Babića. Treće mjesto osvojili su boćari ekipe Gornji kraj Ladvić , Ivano Rajačić Muža i Mauro Štolin.

Do svoje treće titule prvaka na ovogodišnjem državnom prvenstvu u disciplini blizanje i izbijanje u krug došao je Tian Baričević, BK Vodnjan pobjedom u finalu 22:12 protiv Frana Kusturina iz BK Kastav. Ovime je Tian Baričević osvojio 3 zlata u klasičnim disciplinama što se igraju po podu. Treće mjesto osvojio je Luka Dorić, BK Vargon Rijeka.

Ivano Rajačić Muža, BK Gornji kraj Ladvić kadetski je prvak Hrvatske u brzinskom izbijanju s 26 ,pogodaka od mogućih 29. Drugi je bio Toni Kolčeg, iz BK Smilčić- Zadarska županija, a treće mjesto osvojili su Luka Dorić, BK Vargon Rijeka i Luka Tomić, BK Sveti Jakov.

Kadetski boćari Mauro Šolin i Ivano Rajačić Muža iz BK Gornji kraj Ladvić prvaci su Hrvatske u disciplini štafetno izbijanje. Drugo mjesto i srebrnu medalju osvojio je boćarski par BK Sveti Jakov, Luka Tomić i Petar Saftić. Brončanu medalju osvojio je par Fran Kusturin i Sandi Paoli, iz BK Kastav te selekcija zadarske županije Toni Kolček i Mikula Srnjak.

Rezultatom 8:6 u finalu preciznog izbijanja Luka Dorić, BK Vargon Rijeka bio je bolji od Tiana Baričevića iz BK Vodnjan. Treće mjesto osvojio je Petar Saftić koji je rezultatom 9:7 pobijedio Roka Vukića iz BK Marčelji.

Najuspješniji igrač Prvenstva je Tian Baričević, BK Vodnjan koji je osvojio tri titule državnog prvaka uz srebro u disciplini preciznog izbijanja.
Najuspješnijim natjecateljima nakon odigranih finala pehare i medalje po disciplinama podijelili su : Bojan Simonič, načelnik Općine Lovran, Ivica Škec, dopredsjednik Zajednice sportskih udruga Općine Lovran, Anton Bučević, predsjednik BK Lovran, Čedomir Vukelić,izbornik juniorske reprezentacije Hrvatske, Denis Peršić, predsjednik HBS Hrvatske i predsjednik sportske komisije HBS-a Dino Blečić. Pokrovitelji natjecanja bili su Općina Lovran, TZ Lovran uz sponzorsku pomoć Radnika Opatija i Učeničkog doma Lovran.

Više sa portala poduckun.net ...