U ponedjeljak počinje 69. izdanje Kvarnerske rivijere

Autor: Marina Pauletić 01.06.2023

Prva Kvarnerska rivijera održana je 1953. godine, čime je Kvarnerska rivijera, nakon Bellinzone i Viareggia, postala treći najstariji turnir u cijeloj Europi.

Rijeka - U ponedjeljak 5. lipnja počinje 69. izdanje Međunarodnog turnira „Kvarnerska rivijera“, jednog od najstarijih turnira u Europi.

Na turniru će se u ovom izdanju ponovo natjecati kadeti, odnosno igrači mlađi od 1. siječnja 2006., a turnir će se održati od 5. do 8. lipnja.

Nakon dvije godine pauze zbog pandemije koronavirusa, prošle sezone trofej je podignuo Sturm Graz koji će braniti naslov i ove godine.

Na turniru će nastupiti osam ekipa, u Omišlju će igrati Rijeka, Olimpija, Široki Brijeg i Osijek, dok će u Labinu igrati Rudar, Dinamo, Venezia i Sturm Graz.

Ove godine nema na rasporedu polufinalnih ogleda, pobjednici skupina odmjerit će snage u finalu u četvrtak 8. lipnja na pomoćnom igralištu u sklopu kampa HNK Rijeka (18 sati), dok je utakmica za treće mjesto na rasporedu u 16 sati.

Prva Kvarnerska rivijera održana je 1953. godine, čime je Kvarnerska rivijera, nakon Bellinzone i Viareggia, postala treći najstariji turnir u cijeloj Europi.

Kvarnerska rivijera gotovo od svog početka značila je kraj jednog igračkog perioda za igrače koji prelaze iz juniorskog u seniorski nogomet, a budući da se u današnjim standardima ta granica spušta nešto niže, od 63. izdanja dobna granica igrača koji imaju pravo nastupa spuštena je za dvije godine pa se, umjesto za izlazne juniore, turnir održava za kadete izlaznog godišta.

Raspored utakmica možete pronaći na linku – Kvarnerska_rivijera_2023 .

Više sa portala poduckun.net ...