Uprava NK Mune osigurala djeci prijevoz na trening

Autor: Nikola Cvjetović 10.05.2024

Proteklog petka započeli su s pilot projektom kojim su omogućili svojem najmlađem, sve brojnijem članstvu prijevoz na trening do nogometnog terena u Munama, koji je za mnoge zaposlene roditelje mališana često bio predaleko.

Matulji – Veliku pohvalu zavrijedila je Uprava Nogometnog kluba Mune. Proteklog petka započeli su s pilot projektom kojim su omogućili svojem najmlađem, sve brojnijem članstvu prijevoz na trening do nogometnog terena u Munama, koji je za mnoge zaposlene roditelje mališana često bio predaleko. Naime, Uprava NK Mune organizirala je petkom prijevoz autobusom za 30-tak malih nogometaša do igrališta u Munama. Autobus koji kreće ispred matuljski Plodina, zaustavlja se na nekoliko lokacija duž puta te dovozi djecu na trening i potom istim putem vozi mališane kućama. Ovaj pilot projekt za kojeg u klubu vjeruju da će ga s novom natjecateljskom sezonom uvesti kao konstantu, s oduševljenjem su dočekali i pohvalili roditelji malih nogometaša i odmah pohvalili klub i njezinu Upravu.

Prema riječima trenera Marina Golemca ovaj privremeni prijevoz, u budućnosti bi mogao postati stalan. Naime, u ovoj prvoj fazi Uprava kluba osigurala je da on za djecu i roditelje bude besplatan upravo kako bi se vidjelo postoji li i kakav je interes za takvu vrstu prijevoza, a pokaže li se prihvaćenim nastojat će se od početka sljedeće sezone uvesti kao normala.

Ova briga o najmlađim sportašima u Matuljima, koji treniraju na pomalo dislociranom, jedinom nogometnom igralištu na području općine, zaslužuje velike pohvale. Mnoge veće udruge mogle bi se sada posramiti jer većina njih ne može osigurati prijevoz svojim članovima ni na službene utakmice, a kamoli osigurati dolazak na treninge. U hrvatskom sportu još uvijek se previše toga svodi na dobru volju, ali i mogućnosti roditelja sportaša, što onda naravno može prouzročiti neke druge anomalije.

Više sa portala poduckun.net ...