Uprava NK Opatija zahvalila gradonačelniku i vijećnicima za iskorak u realizaciji obnove nogometnog igrališta i poslala jasnu poruku onima koji tu odluku nisu podržali

Autor: Nikola Cvjetović 26.01.2024

- Onima koji su glasali PROTIV također zahvaljujemo jer su pokazali svoje pravo lice. Unatoč obećanjima i svjesnosti potreba 300-njak djece i još 150 sportaša amatera i rekreativaca, nisu željeli podržati projekt kojega su svi spominjali u svojoj kampanji, a koji bi trebao biti iznad političkih nesuglasica i kojim će Grad Opatija dobiti objekt dostojan ugleda Grada i Kluba, objavili su članovi Uprave na Facebook stranici NK Opatije.

Opatija - Na posljednjoj sjednici opatijski vijećnici su podigli ruke za prijedlog Odluke o proglašenju komunalne infrastrukture javnim dobrom u općoj uporabi u Vlasništvu Grada Opatije. U obrazloženju ove odluke stoji kako je uvidom u katastar i zemljišne knjige razvidno kako obuhvat zahvata nogometnog igrališta Opatija nije u potpunosti evidentiran u skladu sa stvarnim stanjem, odnosno nije u cijelosti upisan kao javno dobro u općoj uporabi u vlasništvu Grada Opatije, već su predmetne čestice upisane kao privatno vlasništvo Grada Opatije.

- Radi formiranja jedinstvene čestice igrališta s popratnim sadržajima i objektima, a koje obuhvaćaju područje predmetnih čestica, ali i čestica koje su već upisane kao javno dobro u općoj uporabi u vlasništvu Grada Opatije, potrebno je urediti upis prava vlasništva na način da sve čestice budu upisane u istom pravnom režimu, odnosno kao javno dobro u općoj uporabi u vlasništvu Grada Opatije. Ujednačavanjem vlasničkopravnog statusa čestica mogla bi se formirati jedinstvena katastarska čestica te igralište s popratnim sadržajima i objektima ispravno upisati kao komunalna infrastruktura, odnosno javno dobro u općoj uporabi u vlasništvu Grada Opatije, stoji u obrazloženju odluke koja je sa devet glasova "za", tri suzdržana i tri protiv izglasana na sjednici opatijskog Gradskog vijeća.

Upravu Nogometnog kluba "Opatija" ovakva je vijest jako razveselila jer smatraju kako su to neki prvi koraci koji vode ka uređenju nogometnog igrališta, ali donekle i rastužila što su neki vijećnici bili protiv ove odluke ili suzdržani.

Na Facebook stranici NK Opatija objavila je tekst u kojem se zahvaljuje gradonačelniku Opatije i vijećnicima koji su glasali "za", ali i poslala poruku onima koji nisu imali isto mišljenje.

- Svijetlo na kraju tunela!!! Nakon dugogodišnjeg uvjeravanja o potrebnim uvjetima djelovanja za 300-tinjak polaznika Škole nogometa NK Opatija i seniorske ekipe koja zadnjih godina postiže zavidne rezultate, došao je dan u kojem su poduzeti konkretni koraci za poboljšanje infrastrukture. U ime sve djece, njihovih roditelja, svih igrača, trenera, članova i simpatizera kluba zahvaljujemo gradonačelniku Fernandu Kiriginu te članovima Gradskoga vijeća Grada Opatije koji su podržali neophodne korake prema ostvarenju uvjeta za rekonstrukciju Stadiona NK OPATIJA. Onima koji su glasali PROTIV također zahvaljujemo jer su pokazali svoje pravo lice. Unatoč obećanjima i svjesnosti potreba 300-njak djece i još 150 sportaša amatera i rekreativaca, nisu željeli podržati projekt kojega su svi spominjali u svojoj kampanji, a koji bi trebao biti iznad političkih nesuglasica i kojim će Grad Opatija dobiti objekt dostojan ugleda Grada i Kluba. Njima na savjest i čast! NK OPATIJA i njeni članovi će i dalje vrijedno raditi iz dana u dan i sanjati dan odigravanja prve utakmice na rekonstruiranom Stadionu NK OPATIJA... Samo BavLju, poručili su iz kluba.

Više sa portala poduckun.net ...